TOP

Lidewij Edelkoort wordt decaan op de Parsons School of Design

Trendwatcher Lidewij Edelkoort heeft een nieuwe baan: ze wordt decaan van de Hybrid Design Studies aan de Parsons School of Design in New York en Parijs.

Vanaf september dit jaar wordt Lidewij Edelkoort decaan op de tweede beste modeacademie ter wereld: de Parsons School of Design. Ze gaat aan de slag op de locaties in New York en Parijs.

In New York is de trendwatcher betrokken bij de ontwikkeling van de programma’s, creatieve projecten en het curriculum voor de eerstejaars van de Hybrid Design Studies. Ze zal zich hierbij vooral richten op de studierichtingen Textile Design en Costume and Couture Design. In Parijs gaat ze in het voorjaar van 2016 de cursus Trend Forcasting & Color leiden.

Lidewij Edelkoort heeft een manier van het denken over en het gebruik van design dat een inspiratie zal zijn voor de faculteit en de studenten,” zo vertelt Susan Taylor-Leduc, decaan bij Parsons Paris aan Fashionmag. “Haar unieke visie over de toekomst van design, de rol van designers en entrepreneurs zal heel waardevol zijn bij het maken van een nieuw curriculum.”

Edelkoort is niet onbekend met modeacademies: hiervoor was ze directeur van de Design Academy Eindhoven en ze heeft geholpen de School of Form in Polen op te zetten. Deze school richt zich op de ontwikkeling van ontwerptalent in Oost-Europa.