TOP

Lancering Fashioncheque

Hij is er: de Fashioncheque. Eindelijk een cadeaubon waarmee je in een modewinkel naar keuze kan gaan shoppen. Afgelopen zondag is de modecadeaucard gelanceerd tijdens de Grazia PC Catwalk.

De Fashioncheque werkt volgens hetzelfde principe als de boekenbon of cd-bon. De gever koopt hem bij het postkantoor of in één van de deelnemende winkels (voor 20, 50 of 100 euro) en de ontvanger kan de digitale giftcard vervolgens inwisselen in een van de aangesloten winkels.

Overigens is de Fashioncheque pas halverwege deze maand echt te kopen en te besteden. Deze week gaat de vernieuwde website online, waarop consumenten via postcode of plaats alle deelnemende winkels kunnen opzoeken. Ook is de card dan via de website te bestellen. Tot nu toe doen er zo’n duizend winkels mee, maar dat moeten er snel meer worden. Onder de deelnemende winkels zijn oa. Iceberg, Dolce & Gabbana, Vero Moda, De Rode Winkel, Steps, Jack & Jones, Didi en jolinejolink.com. Een samenwerking met Mitex moet meer aanmeldingen van zelfstandige winkeliers genereren. Meedoen is voor de winkelier eenvoudig, want na activatie kan gewoon de eigen pinautomaat gebruikt worden voor opwaarderen en verzilveren van de giftcard.