TOP

LaDress lanceert kostuum voor hem en haar, gratis parkeren verdwijnt rap en minder faillissementen in januari

Jurkenspecialist LaDress heeft een maatpak voor vrouwen en mannen aan het assortiment toegevoegd ter ere van het 15-jarig jubileum. Verder is het het bijna nergens meer mogelijk om gratis te parkeren in Nederland en zijn er opnieuw minder faillissementen afgelopen maand. Dit en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 11 februari.

Gratis parkeren verdwijnt rap

Het is op steeds minder plekken in Nederland mogelijk om je auto gratis te parkeren. De afgelopen tien jaar nam de oppervlakte van gebied waar betaald moet worden voor parkeren met meer dan een derde toe, blijkt uit gegevens die nieuwsradiozender BNR heeft opgevraagd bij databedrijf Spotzi. Met name in de grote en middelgrote steden en de toeristische gebieden is het steeds moeilijker om een gratis parkeerplek te vinden. Volgens het databedrijf is het totale oppervlak van betaalde parkeerzones aan bijvoorbeeld de Zeeuwse kust met 33 procent naar 286 vierkante kilometer gegroeid.

LaDress komt met kostuum voor mannen en vrouwen

Ter ere van het 15-jarig bestaan heeft jurkenspecialist LaDress een mannenpak aan de collectie toegevoegd. Het pak kan door zowel mannen als vrouwen worden gedragen. Het pak kan door de de combinanatie van de patronen van het vrouwenpak en het herenkostuum door zowel mannen als vrouwen worden gedragen. Het donkerblauwe pak kreukt niet en heeft, volgens het collectiebericht een beetje stretch voor een fijne pasvorm. LaDress werd in 2005 opgericht door Simone van Trojen. Naast de jurken en nu dus het mannenpak, bestaat de collectie uit blazers en broeken, rokken, een wollen jas en een blouse.

Minder faillissementen in januari

Er zijn in januari 21 bedrijven minder failliet verklaard dan in december, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het aantal faillissementen is historisch laag. Van alle bedrijfstakken had de handel, de bedrijfstak met de meeste bedrijven, het grootste aantal faillissementen, namelijk 22. Dat is er 1 minder dan in december. Relatief gezien werden er in januari de meeste faillissementen uitgesproken in de sector verhuur en overige zakelijke diensten.

Hudson’s Bay schikt met pandeigenaar Tilburg

De Canadese warenhuisformule Hudson’s Bay heeft een schikking getroffen met verhuurder Wereldhave. Het gaat om de huurgaranties van het pand in Tilburg, waar Hudson’s Bay tot eind 2019 een warenhuis had, schrijft Vastgoedjournaal. Na het faillissement van de warenhuisketen in Nederland spelen er diverse rechtszaken tussen de vastgoedverhuurders en Hudson’s Bay. Eind 2020 oordeelde de Amsterdamse rechtbank eind dat Hudson’s Bay tot 2027 ten minste een deel van de huur moet betalen aan Wereldhave. De keten schikte eerder ook met vastgoedbedrijf CBRE over het pand in Hoog Catharijne Utrecht en IEF Capital, verhuurder van vier panden.