TOP

Label to watch: Over, vestiaire unisexe *

Relaxte casual looks, commercieel én multi-inzetbaar, want uniseks. Textilia’s redacteur jeans & sportfashion spotte onlangs op de Berlijnse vakbeurs Panorama het Franse modemerk Over, vestiaire unisexe.

Het verhaal van Over, vestiaire unisexe begint als de Franse human resources manager Swannie Aouat in het najaar van 2013 in een Londense kledingwinkel wordt aangetrokken tot hetzelfde gilet als haar vriend. Ze proberen het allebei aan. Bij hem staat het stoer en mannelijk, bij haar vrouwelijk met een coole twist. Aouat, die al langer met mode-aspiraties rondloopt, bedenkt daarop haar eigen uniseks collectie.

Eigen persoonlijkheid

Verwar de uniseks kleding van Over, vestiaire unisexe niet met androgyne mode. Het merk wil dat de dragers ervan hun eigen persoonlijkheid en stijl behouden. “Het gaat er niet zozeer om wat we dragen, maar hoe”, verklaart Aouat op haar website. Over, vestiaire unisexe laat zich graag inspireren door een mix van vintage mode, het rockgevoel uit de 90’s en streetwear stijlen zoals hip hop, wat resulteert in een collectie met een sterk casual sportief profiel.

100% Frans

Een verrassend aspect: Over, vestiaire unisexe is 100% Frans. Van het ontwerp- en sourcingproces tot de uiteindelijke productie; alles wordt in verschillende delen van Frankrijk geregeld. Het label kiest daarmee bewust voor duurzame productie met aandacht voor de medewerkers en ambachtelijke kwaliteit (alle stoffen worden met de hand geverfd). Toch zijn de prijzen door goede productie-afspraken competitief: T-shirts kosten in de winkel 45 tot en met 59 euro, sweats 69 tot en met 109 euro en jacks/jasjes 89 tot en met 189 euro. De marge is 2.7.

Zomer 2016

Back to the new basic heet de nieuwe voorjaar/zomer 2016 collectie, waarbij het merk focust op tijdloze items met een twist, als shirts met tie & dyeprints, witte shirts en hemden, sporty jacks en oversized hoodies.

Over 2

Over 3

Over 4

Over 5

 

Over 6