TOP

Kwart mannen denkt aan seks tijdens het strijken

Strijken wordt wel tot de vervelendste huishoudelijke klusjes gerekend. Philips, dat dit najaar met een nieuw type stoomstrijkijzer uitkomt, heeft onderzoek gedaan naar Nederlanders en hun strijkgedrag.

Strijken is een klus die door veel Nederlanders geklaard wordt. Maar liefst 88% van de Nederlanders strijkt het wasgoed. Toch is slechts één op de tien dol op strijken.  

De meeste mensen (40%) zijn precieze strijkers, een derde begint vol goede moed, maar geeft al snel op. De strijkklus wordt bovendien niet zelden uitgesteld. De helft van Nederland tijgert zich direct door de wasmand, een derde – dit zijn vaak mannen- strijkt pas als het kledingstuk nodig is. Maar liefst de helft van de Nederlanders zou het strijken graag uitbesteden.

Ondergoed strijken
Een derde van de Nederlanders strijkt het liefst blouses of overhemden, omdat ze de stof prettig vinden strijken (vrouwen) en omdat de stof mooi glad wordt (mannen). Eenderde van de deelnemers aan het onderzoek strijkt beddengoed, handdoeken en/of zakdoeken; een op de tien Nederlanders strijkt zelfs ondergoed. Uiteindelijk geeft een stapel gestreken wasgoed maar liefst 76% van de Nederlanders een goed gevoel.

Denkend aan …
In totaal deden 500 mannen en vrouwen (50/50) mee aan het onderzoek. Dat strijken saai is, blijkt wel uit de uitwaaierende gedachten tijdens het strijken. Vrouwen denken dan vaak aan het maken van een boodschappenlijst (42%) of aan de kinderen (33%). Een derde (32%) van de mannen denkt tijdens het strijken aan hun partner, bijna een kwart (24%) denkt aan seks. Bij vrouwen is dit 11%.

Strijkleugentje
De helft van de Nederlanders heeft weleens een kledingstuk beschadigd bij het strijken. 87% is eerlijk en laat het weten een kledingstuk te hebben verknoeid aan de partner of kinderen, maar 8% legt het kledingstuk terug zonder iets te zeggen of koopt snel iets anders (5%).

Optimal Temp-Technology
Om deze mensen, maar wellicht ook iedereen met een modezaak, te helpen bij het strijken heeft Philips een nieuw vinding op de markt gebracht: de PerfectCare. Het is een stoomstrijkijzer dat zelf aanvoelt wat de ideale strijktemperatuur bij de textielsoort is. Philips heeft daarmee een perfect gestreken kledingstuk voor ogen, zonder glans of brandplekken. Het apparaat heeft nog meer snufjes, zoals een watertank van 1,5 liter waarmee je twee uur lang onafgebroken met wasmanden of dozen vol nieuwe collectie aan de slag kunt. Het apparaat is niet goedkoop en kost 250 euro in de winkel.