TOP

Korting op betaalautomaten voor ‘het nieuwe pinnen’

Ondernemers die een vervangende pinautomaat moeten bestellen, krijgen dit jaar een Vroege Vogelkorting. In totaal moeten 240.000 betaalautomaten geschikt zijn voor betaalpassen met een EMV-chip.

EMV is de internationale standaard voor het nieuwe pinnen. Welke aanpassing gedaan moet worden om een pinautomaat voor het ‘nieuwe pinnen’ geschikt te maken, hangt af van de aankoopdatum, het merk en type. Dit jaar krijgen ondernemers een Vroege Vogelkorting op het aanschaffen van nieuwe pinautomaten.
Ondernemers die een betaalautomaat hebben met een veiligheidscertificaat tot 2012 of 2013 kunnen een beroep doen op de Sloopregeling Betaalautomaten. Deze vergoeding verschilt van 50 tot 500 euro per betaalautomaat.

Het nieuwe pinnen houdt in dat er wordt betaald met de EMV-chip op de betaalpas, in plaats met de magneetstrip. Zo’n 170.000 betaalautomaten krijgen nieuwe sofware, bij 70.000 automaten moet een onderhoudsmonteur langskomen om de pinautomaten geschikt te maken. Via de websites www.betaalterminal.nl en www.hetnieuwepinnen.nl kunnen ondernemers kijken welke maatregelingen er voor hun automaat nodig zijn.