TOP

Komende editie Pitti Uomo weer in oorspronkelijke vorm

Editie 102 van mannenmodebeurs Pitti Uomo vindt komende zomer weer in zijn oorspronkelijke vorm plaats. Dat betekent vier volle dagen fashionfeest in Fortezza da Basso én Florence.

Foto: Pitti Uomo

Pitti Uomo gaat terug naar het oorspronkelijke format. Dat wil zeggen dat het mannemode-event weer wordt verspreid over vier dagen in plaats van drie en zonder dat het wordt gecombineerd met andere beurzen van organisator Pitti Immagine, namelijk Pitti Bimbo (kindermode) en Pitti Filati (stoffen). Door de coronapandemie veranderde de de afgelopen twee jaar de inhoud en samenstelling van Pitti Uomo. Vanaf 2020 werd het event anderhalf jaar online gehouden via het digitale platform Pitti Connect. Vorig jaar zomer vond de beurs weer fysiek plaats, samen met de andere twee beurzen dus.

Fortezza da Basso

Maar nu kan de vlag weer uit voor fans van het fashionfeest op het beursterrein Fortezza da Basso in Florence. De stad is van 14 tot en met 17 juni 2022 weer helemaal van Pitti Uomo en zijn peacocks, ofwel rijk uitgedoste en gesoigneerde gasten van het event. Deze 102e editie zal Pitti Uomo worden onderverdeeld in vier themagebieden: Fantastic Classic, gewijd aan de klassieke merken, Futuro Masschile, die fashion-forward herenkleding in de schijnwerpers zet, Dynamic Attitude, kleding met een urban twist, en S|Style Sustainable Style voor opkomende, duurzame modeontwerpers en labels.