TOP

Koersval aandelen American Apparel

De aandelen van American Apparel zijn afgelopen woensdag maar liefst 40% in waarde gedaald. Dit gebeurde nadat het Amerikaanse bedrijf bekend maakte een operationeel verlies te hebben geleden van 17,6 miljoen dollar in het eerste kwartaal.

De kwartaalcijfers van American Apparel zijn voorlopig want er miste een aantal kerncijfers. Mocht het bedrijf deze aanvullende cijfers niet op tijd leveren dan loopt American Apparel het risico van de financiële beurs af te worden gehaald. 

Het kledingbedrijf gaat gebukt onder zware leningen en daarmee gepaarde liquiditeitsproblemen. De totale schuld is met 11% gestegen van 83,4 miljoen eind 2009 tot 91,4 miljoen na de eerste drie maanden van dit jaar. De Britse investeringsmaatschappij Lion Capital injecteerde vorig jaar maart 80 miljoen dollar in American Apparel zodat het bedrijf een lening van 51 miljoen dollar bij een SOF Investment af kon betalen. Woensdag liet American Apparel weten misschien niet in staat te zijn de verplichtingen bij Lion na te kunnen komen.

Dov Charney, oprichter en directeur van het controversiële kledingbedrijf, blijft onverminderd vertrouwen hebben in het bedrijf. Lion Capital wilde niet reageren.