TOP

Kleine Sam start webshop voor eerlijke kinderartikelen

De online kinderwinkel Kleine Sam is gestart met de verkoop van eerlijk geproduceerde kinderkleding, verzorgingsartikelen en speelgoed uit de collecties van Duns Sweden, Urban Elk, Katvig, Serendipity en Piccalilly.

 De oprichtster van Kleine Sam is Lisette Samplonius die jarenlang dagelijks met kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar werkte in de kinderopvang.

“Kinderkleding moet comfortabel zijn en kinderen niet hinderen in hun spel”, vindt Lisette. “Daarnaast is het uiteraard leuk voor ouders en kinderen als het er ook leuk uitziet. Ik vind het een uitdaging om op zoek te gaan naar kinderkleding die hieraan voldoet en die bovenal op een eerlijke manier gemaakt wordt”, vertelt Lisette. Daarom zijn artikelen in het assortiment van kleine Sam geselecteerd op een eerlijke manier van produceren, waarbij arbeiders onder goede omstandigheden werken tegen een reëel salaris en er geen gebruik gemaakt is van kinderarbeid. Verder is de kleding gemaakt van biologische katoen of anders het beste alternatief dat volgens de oprichters van Kleine Sam voor handen is.

Kleine Sam verkoopt niet alleen kinderkleding, maar ook houten speelgoed van Grimms en dekentjes en geinige knuffels van Lana. Deze artikelen zijn niet alleen duurzaam en mooi om naar te kijken, maar laten in het spel veel ruimte over voor de fantasie van kinderen.