TOP

Kleine Houtstraat opnieuw leukste winkelstraat van Nederland

De Kleine Houtstraat in Haarlem is wederom verkozen tot leukste "zelfstandige" winkelstraat van Nederland. Bijna tienduizend mensen brachten hun stem uit in het kader van de NLstreets Awards - de verkiezing van de leukste winkelstraat van Nederland.

Nominaties

NLstreets nomineerde drie maanden geleden ruim zestig winkelstraten. Naast de diversiteit van het winkelaanbod en de authenticiteit van de straat is de aanwezigheid van veel zelfstandige ondernemers een belangrijk selectiecriterium om in aanmerking te komen voor nominatie. Het eindoordeel liet NLstreets over aan het publiek. Bekijk hier de volledige einduitslag

Uitslag

Op de tweede plaats eindigde de Haarlemmerstraat & -dijk (Amsterdam). De Sint Jacobsstraat en de Kleine Kerkstraat (beide in Leeuwarden) werden respectievelijk derde en vierde. Met de uitslag prolongeert De Kleine Houtstraat haar titel en mag ze zichzelf de leukste winkelstraat van Nederland blijven noemen. Klik hier om te zien hoe de huldiging van de Kleine Houtstraat vorig jaar verliep.

Leukste winkel

Ook de winnaar in de categorie “Leukste winkel” komt dit jaar uit de Kleine Houtstraat in Haarlem. Soellaart – een winkel gespecialiseerd in buitensportactiviteiten – eindigde op de eerste plaats.

NLstreets

NLstreets is een belangenvereniging en promotieplatform voor zelfstandige winkeliers. Op de website van NLstreets kunnen bezoekers vast een voorproefje krijgen op een dagje shopvertier. Alle vijfenzestig winkelstraten die genomineerd waren, zijn op de site virtueel te bezoeken.