TOP

Kledingketen Henk ten Hoor voor tweede keer failliet

De kledingketen Henk ten Hoor is op donderdag 7 november 2013 weer failliet verklaard. Ruim een jaar na de doorstart lukt het de modeketen in Noord- en Midden Nederland weer niet om overeind te blijven. Tóch heeft curator Jeroen Reiziger goede hoop op een doorstart.

Na de doorstart van Henk ten Hoor eind 2012, bleven er nog maar 62 van de 103 winkels over en veranderde de naam in Henk.nl. Nu is de modeketen in Noord- en Midden Nederland alweer failliet verklaard en heeft een schuld van 3,5 miljoen euro. De 250 werknemers krijgen volgende week hun ontslag aangezegd. Toch denkt curator Jeroen Reiziger dat dit niet het einde is van Henk ten Hoor. “Ik heb donderdag al een gesprek gehad met een mogelijke overnamekandidaat en hoop dat zich de komende dagen nog meer belangstellenden melden”, zegt Reiziger tegen faillissementendossier.nl. “Dat kunnen kandidaten zijn uit de kledingbranche, maar ook participatiemaatschappijen, die willen investeren in het bedrijf.”

Reden faillissement
Volgens Reiziger  liep de doorstart in 2012 op het begin goed, maar bleek de lange winter funest. De voorjaars- en zomercollectie kwam pas laat op gang. Hierna bleef het slecht gaan met de keten. Volgens quotenet.nl ligt het faillissement aan boze leveranciers. “Containers bleven hangen omdat leveranciers na het eerste faillissement boos waren omdat ze nog geld te goed hadden”, vertelt een insider die anoniem wil blijven tegen quotenet. “Winkels hadden mede daardoor onvoldoende voorraad.”