TOP

Kleding aanbieden op website Asos

Klanten van Asos kunnen in de toekomst hun gedragen kleding op de website aanbieden. Ook boetieks en ontwerpers kunnen gebruikmaken van dit nieuwe platform van de webshop. Dit jaar zal de online-kledingmarktplaats gelanceerd worden.

“We hebben maandelijks 7.5 miljoen modeliefhebbers die onze webshop bezoeken en ik wil hen de gelegenheid bieden om hun garderobes onder elkaar te kunnen recyclen”, zegt ceo Nick Robertsen in de Financial Times. Volgens de directeur is de marktplaats milieuvriendelijk, mensen gooien hun kleding anders gewoon weg.

Spelregels
Bezoekers mogen hun items niet veilen, maar alleen tegen vaste prijzen verkopen. Ook mogen de fashionista’s geen luxe goederen verkopen die mogelijk vals zijn. Asos zal daarom ook controles uitvoeren om klanten te beschermen.

Boetieks en designers
Zoals gezegd kunnen ook boetieks en designers hun kleding op deze marktplaats aanbieden. Wel zullen zij streng gecontroleerd worden. Zo zal het personeel van Asos onder andere naar de winkels gaan om hun geloofwaardigheid te checken.

Vrienden
Met deze stap laat de webshop eigenlijk zijn concurrenten binnen. Robertsen reageert in de Britse krant “dit zorgt ervoor dat we niet meer als vijand worden gezien. We worden allemaal vrienden van elkaar en we zullen er allemaal beter van worden.”