TOP

Kings of Indigo weer grotendeels in handen van oprichter Tonnaer

Het duurzame denimmerk Kings of Indigo heeft de aandelen van het Amsterdamse Standard Investment en BRG Fashion Holding overgenomen. Hierdoor kan de oorspronkelijke oprichter van het label het bedrijf weer in eigen beheer verder voeren.

Kings of Indigo heeft zestig procent van de aandelen teruggekocht. Oprichter en creatief directeur Tony Tonnaer is grootaandeelhouder met 82 procent. De overige aandelen zijn in handen van een aantal partners, waaronder Joshua IJpma, die ook verantwoordelijk is voor de sales van het label. 

 

Tweede keer

Het merk wisselt door deze overname voor de tweede keer binnen een halfjaar van eigenaar. In november 2017 kochten het Amsterdamse Standard Investment en BRG Fashion Holding Kings of Indigo en een aantal andere modebedrijven, waaronder Men At Work, Sissy-Boy en Open32, van Varova Fashion. 

 

Mooie start

Enkele maanden na de oprichting van Kings of Indigo, in 2011, stapte Varova in als investeerder. “We zijn enorm dankbaar voor Varova’s aanzienlijke aandeel in de ontwikkeling van het merk tot nu toe”, verklaart Tonnaer. “We hebben een mooie start gekregen en kijken uit naar deze nieuwe fase waarin we het roer volledig in eigen handen hebben. We gaan door als kleine, onafhankelijke organisatie met een gezonde financiële positie en een mooie basis voor verdere groei.” 

 

Groeien

Tonnaer vervolgt: “De afgelopen maanden stonden in het teken van de overname, maar nu richten we ons met volle focus op de toekomst.” En de ambities zijn groot: het bedrijf spreekt de wens uit om de komende tijd met 25 procent per jaar te groeien. Dit jaar verwacht Tonnaer af te sluiten met een omzet van zes miljoen euro.   

 

Lees verder onder de foto.

 

Koi ss2018 2

Noord-Europa

De onderneming concentreert zich de komende periode op Noord-Europese landen als Nederland, Belgie, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Oostenrijk en Zweden. “Eerst maar eens onze huidige markten optimaliseren, voordat we kijken naar verdere groei.” 

 

Assortiment

Ook stort Kings of Indigo zich op het verbeteren van het assortiment. Tonnaer: “Ik heb heel veel zin om mijn tanden weer te zetten in nieuwe producten en innovatieve duurzame, materialen, technieken en ontwikkelingen. Daar krijg ik meer kans voor nu Elisabeth Verheijen de dagelijkse leiding over het bedrijf heeft.” Het komende seizoen is bijna een derde van de collectie gemaakt van gerecyclede materialen. Daarnaast maakt Kings of Indigo gebruik van duurzame materialen als biologisch katoen, Tencel, Modal, hennep en linnen. Verder besteedt het label aandacht aan verantwoord gebruik van water, zo gebruikt het onder meer gerecycled water, laser, ozon of ice blast. Het bedrijf investeerde eerder al onder meer in de uitbreiding van het never out of stockprogramma ‘Royal Core’. 

 

Winkel

Tonnaer heeft een eigen winkel ook nog steeds hoog op zijn verlanglijst staan. Vorig jaar werd deze al aangekondigd, maar de overnameperikelen is dit idee in de koelkast beland. “Ik geloof er nog steeds in dat dit concept het verdient om op deze manier te worden uitgedragen.” 

 

Kings of Indigo bestaat sinds 2011 en is verkrijgbaar via 350 retailers in tien landen. Het label is aangesloten bij de organisatie Fair Wear Foundation, dat zich inzet voor duurzame productiemethodes.    

Koi SS2018 3

Uit de Kings of Indigo zomercollectie voor 2018.