TOP

Kijktip: tv-documentaire over Adidas versus Puma

Adidas en Puma: twee wereldwijd bekende topmerken van twee Duitse broers. Omroep Max zendt een tweedelige miniserie uit over hun bijzondere verleden.

Adidas en Puma zijn al jaren niet meer weg te denken uit het internationale modebeeld en uit de winkelschappen. Maar wie weet nog hoe hun succesverhalen ooit begonnen? NPO2 frist je geheugen op met de boeiende tweedelige documentaire ‘De Dassler broers: Adidas versus Puma’, over de broers Adi en Rudi Dassler, de oprichters van Adidas (Adi) en Puma (Rudi).

 

Moderne sportschoen

De Duitse Adi en Rudi Dassler ontwikkelden in de jaren twintig van de vorige eeuw een nieuwe, moderne sportschoen onder de naam ‘Dassler’. Sporters als de Amerikaanse hardloper Jesse Owens droegen hun schoeisel op de Olympische Spelen van 1936. Na de Tweede Wereldoorlog kregen de twee ondernemers echter ruzie die leidde tot een onherstelbare breuk. Ze gaan ieder hun eigen weg: Adi richt het merk Adidas op, Rudi start Puma. Hierbij wordt onder meer hun standplaats, het Duitse plaatsje Herzogenaurach, in twee concurrerende kampen verdeeld: een Puma en een Adidas-kamp. Uiteindelijk duurt de vete decennialang voort. Pas in 2015 wordt de strijdbijl tussen de beide giganten begraven. 

 

Kijken

De tweede aflevering van De Dassler broers: Adidas versus Puma is te zien op zaterdag 12 mei 2018, 22.40 uur. Zowel deel I (uitgezonden op zaterdag 5 mei) als deel II zijn terug te kijken via Uitzending gemist.