TOP

Kijken: H&M werkt samen met cultmerk Eytys

H&M presenteert weer eens een opvallende samenwerking. Dit keer met het eveneens Zweedse cultmerk Eytys, dat bekend is van de grove schoenen met chunky zolen.

De collab tussen H&M en Eytys volgt op het succes van de chunky sneakertrend, die sterke invloeden uit de jaren ’90 kent. De voor Eytys herkenbare robuuste schoenen, sneakers en laarzen zijn uiteraard ook opgenomen in de H&M-collectie. Daarnaast is er uniseks kleding – jassen, T-shirts, broeken en jeans – en accessoires. De kledingstukken hebben een boxy fit, wat maakt dat er geen onderscheid zit tussen de mannen- en vrouwenitems. Ook is er een kleine selectie voor kinderen. 

 

Generieke look

“Met deze samenwerking hopen we alle H&M-klanten kennis te laten maken met onze ontwerpfilosofie van het robuust, maar fijn ontwerpen waar functie en verfraaiing samen komen”, laat Max Schiller, creatief directeur bij Eytys weten. “De collectie heeft alles te maken met proporties, het creëren van een uitgesproken uniseks silhouet door te spelen met loose fits en chunky gestroomlijnde sneakers. Het is de Eytys manier van een generieke look, die bedoeld is om een boost te geven aan je attitude en zelfverzekerdheid.” 

 

HM x Eytys 2

HM X Eytys

3

4

6

7jpg

8

9