TOP

Bovendeert Schoenen failliet, Superdry stapt in kindermode en Hudson’s Bay Nederland staat er slecht voor

Bovendeert Schoenen is failliet verklaard door de rechtbank in Oost-Brabant. Verder: Superdry brengt een kinderkledingcollectie uit en Hudson’s Bay Nederland draait dit jaar een verlies van ruim tachtig miljoen euro. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 13 december 2018.

Beeld: Superdry

Hudson’s Bay lijdt in Nederland flink verlies

Warenhuis Hudson’s Bay staat er in Nederland slecht voor. De dertien filialen van de keten draaien dit jaar een verlies van ruim tachtig miljoen euro. Een ontslagronde wordt niet uitgesloten, zo blijkt volgens de Financiële Telegraaf uit interne stukken van Hudson’s Bay. Een woordvoerder van de warenhuisketen zegt tegen de krant dat er nu weinig te vertellen valt: “Dat er iets gaat gebeuren is duidelijk, maar de nieuwe eigenaren moeten nog besluiten nemen.”

De Europese tak van HBC, waaronder de dertien Nederlandse winkels vallen, is net gefuseerd met het Duitse warenhuis Karstadt. Volgens het Duitse Blad Wirtschaftswoche gaat het ook met de moederbedrijven Karstadt en Kaufhof slechter dan gedacht.

Nikkie Plessen doet een Victoria Secret met haar nieuwe show

Dinsdagavond 11 december 2018 toonde Nikkie Plessen haar nieuwste collectie in een modeshowconcert. Tijdens de show traden verschillende Nederlandse artiesten op en was het Britse topmodel Kate Moss de openingsact als DJ.  Onder andere Waylon, Glennis Grace, Ronnie Flex en Famke Louise traden op tijdens de catwalkshow. Influencer Anna Nooshin presenteerde het geheel in Afas Live.

“Dit concert kan wel eens een blijvertje zijn”, zei Plessen tegen de Telegraaf. “Alle artiesten hebben laten weten dat ze het een geweldig concept vinden, dus wie weet doe ik het volgend jaar weer.” De show wordt op nieuwjaarsavond uitgezonden op RTL 5.

Faillissement voor Bovendeert Schoenen

Bovendeert Schoenen uit Boxtel is op 12 december 2018 failliet verklaard door de rechtbank in Oost-Brabant. De schoenenketen heeft vijftien winkels en een webshop. Dat meldt het Faillissementsdossier. Bovendeert Schoenen heeft onder andere winkels in Bergen op Zoom, Eindhoven en Veenendaal. Ook schoenenwinkel Smolders valt onder het faillissement. Er werken 125 mensen bij het schoenenbedrijf.

De webshop is inmiddels gesloten. “Wegens omstandigheden is het niet mogelijk om een bestelling te plaatsen”, zo staat op de homepage te lezen. “In de winkels helpen we u graag. Excuses voor het ongemak.” Ferry Ortiz Aldana van Dekker en Smits Advocaten is samen met Daan Schalken van Bogaerts & Groenen aangesteld als curator. Bovendeert Schoenen gaf bij Schoenvisie aan niet op het faillissement te willen reageren.

Superdry stapt in kindermode

Kledingmerk Superdry lanceert een kindercollectie voor herfst-winter 2019-2020. Dat maakt het merk bekend via een persbericht. De collectie bestaat uit T-shirts, jackets en joggingbroeken voor zowel jongens als meisjes. De eerste collectie brengt zo’n 200 verschillende items. Superdry deed een consumentenanalyse waaruit bleek dat oudere kinderen al kleding in de kleinste maat van het merk droegen en dat er veel gezocht werd op internet naar een kinderlijn.  De collectie wordt online en in Superdrywinkels aangeboden.

Kledingwinkel deelde gratis lachgas uit aan klanten

Afgelopen week kregen klanten van de Amsterdamse kledingwinkel Heisa Space Experience aan de Oudezijds Achterburgwal lachgasballonnetjes bij hun aankoop, zo schrijft het Algemeen Dagblad. Lachgas valt onder de warenwet en is daardoor gewoon in winkels te koop. Het is dus niet verboden, maar een woordvoerder van wethouder Udo Kock laat weten dat het wel onwenselijk is. De wethouder heeft contact opgenomen met de eigenaar van de winkel, Stijn Folkers, en de praktijken stopgezet.

Folkers zegt op zijn beurt van tevoren contact te hebben gehad met de politie en gemeente en daar kreeg hij te horen dat het legaal was. De ondernemer overlegt nu met de verhuurder over de toekomst van zijn pop-upstore, die tot en met 27 december open blijft. Folkers hoopt door te kunnen gaan met de verkoop van kleding, zonder lachgasballonnen, zo zegt hij tegen het AD: “Maar ik kijk ook of ik misschien ergens anders kan openen, inclusief ballonnetjes. “