TOP

Kijken: de winkel van vegan sneakermerk ACBC

Het Italiaanse sneakermerk ACBC (‘Anything can be changed’) opent op dinsdag 9 november een brandstore in Nederland. Dan zijn klanten welkom in de Green Sneaker Store in de 9 Straatjes in Amsterdam.

Foto’s: ACBC

De Green Sneaker store is volgens het merk de ‘eerste sneakerwinkel van Nederland waarbij alle sneakers honderd procent dierproefvrij, veganistisch en gerecycled zijn gefabriceerd’. ACBC maakt voor zijn sneakers gebruik van materialen als kurk voor de zool en juten zakken voor de veters. Daarnaast is gekozen voor ‘leer’ van appels, druiven of maiszetmeel, gerecyclede petflessen en schuim van algen. Het merk mag als enige schoenenlabel in Italië de titel van B Corp voeren, een certificering waarbij strenge eisen worden gesteld op het gebied van sociale- en milieuprestaties.

Collectie

Oprichters Gio Giacobbe en Edoardo Iannuzzi zijn dinsdag in Amsterdam voor de opening van de Green Sneaker Store aan de Wolvenstraat 5. Klanten kunnen hier dan vervolgens terecht voor de complete collectie van het ACBC. Naast de eigen collectie zijn in de winkel ook speciale ontwerpen van ACBC voor andere merken te vinden, zoals Missoni, Moschino, Save the Duck, Philip Modell, Alexander Smith en Alice+Olivia. De verkoopprijzen liggen tussen de 89 en 250 euro.

Circulariteit

De Green Sneaker Store in de Wolvenstraat in Amsterdam is strak ingericht en doet zijn naam eer aan met vele groentinten. Overal in de winkel komt de missie van ACBC terug door zo transparant mogelijk te laten zien waarvan de schoenen zijn gemaakt, van stickers op de grond en aan de muur tot aan het televisiescherm in de passpiegel. De missie van ACBC is om tot volledige circulariteit te komen door traditionele grondstoffen te veranderen en productieprocessen met duurzame initiatieven te innoveren. Zelfs oude of kapotte sneakers kunnen bij de Green Sneaker Store worden ingeleverd, waarna ze worden gebruikt als materiaal voor in speeltuinen.