TOP

Aankondiging: Lidewij Edelkoort over lente-zomer 2023

Het halfjaarlijkse trendseminar van Lidewij Edelkoort staat dit keer in het teken van ‘gendering’: de genderbeweging en de invloed hiervan op mode, design en lifestyle. Het event is op donderdag 2 december online te volgen.

Voor haar trendpresentatie voor lente-zomer 2023 onderzocht Lidewij Edelkoort de genderbeweging (‘gendering’). Een ontwikkeling die niet alleen voor een verschuiving in taal en symboliek zorgt, maar ook invloed heeft op mode, design en lifestyle. Tijdens haar seminar op 2 december neemt Edelkoort de aanwezigen mee in die zoektocht. Er is ruimte voor een meer flexibele en fluïde benadering, ziet ze. “Mensen voelen zich gesterkt om tussen mannelijke, vrouwelijke en niet gendergebonden principes te bewegen. Alle ideeën rondom het restrictieve gender worden afgeschaft, ter versterking van meerdere identiteiten.”

Online editie

Het event wordt georganiseerd door trendbureau Appletizer en is op donderdagochtend 2 december live te volgen via Zoom. Het wordt de vierde keer dat Edelkoort haar visie op de trends via een webinar deelt; de voorgaande edities vond het evenement vanwege de coronabeperkingen ook digitaal plaats.

Inschrijven en meer

Edelkoort geeft twee presentaties (Nederlandstaling), met ruimte voor vragen na afloop. Het programma start om 10:00 uur. Deelname kost €295 voor een regulier ticket, inclusief een booklet van Trend Union. Deze wordt per post verstuurd. De booklets zijn ook los te bestellen voor €75 per stuk. Na de eerste inschrijving kunnen collega’s deelnemen voor €150 per persoon (exclusief booklet). Een docententicket kost €250, een studententicket €75. Inschrijven kan op de website van Appletizer.

Foto header (v.l.n.r.): Trend Union/Karmen Ayvazyan, Jordi Terry, Ulla Nyeman, overig beeld: Trend Union/Appletizer