TOP

Kijken: Amsterdam Fashion Week september 2020

De coronaregels stonden Amsterdam Fashion Week niet in de weg om gewoon door te gaan, weliswaar met minder live publiek en in aangepaste vorm.

Foto’s: Peter Stigter

Op donderdagochtend 17 september werd de Amsterdam Fashion Week geopend door Elzinga in Paradiso. In drie shifts konden gasten coronaproof kijken naar een optreden van de meidenpunkbank The Klittens, waarop de modellen losgingen in de nieuwe collectie van Elzinga voor zomer 2021. De collectie was ook te zien in de expositie met foto’s van Maarten van der Kamp met Elzinga-muze Justine Wesselo.

’s Avonds was de guerilla expositie van jassen- en tassenlabel Kassl in Museum Voorlinden in Wassenaar. Naast de nieuwe collectie presenteerde het label de Pillow Sofa, geïnspireerd door de Pillow Bag van Kassl.

Designer Ronald van der Kemp stond op het programma met een online veiling van 29 couture facemasks in samenwerking met internationaal veilinghuis Christie’s Amsterdam. De volledige winst gaat naar The Refugee Company. De maskers kunnen nog tot 30 september online worden gekocht.

Op vrijdag was het talentenprogramma van Duran Lantink in samenwerking met Batavia Stad Fashion Outlet: de 9 deelnemers van het programma ‘Visions of’ lieten hun werk zien met soms spectaculaire presentaties. Het oude V&D gebouw op Rokin leek wel een kermis.

Op vrijdagmiddag showde de Belgische couturier Natan zijn collectie voor zomer 2021 in Eye Filmmuseum. Zijn kleurrijke collectie was geïnspireerd door de primitieve schilderijen van Henri Rousseau en een eerbetoon aan de natuur en botanische sensaties.

Het jonge label Cruèl showde op zaterdag de zomercollectie 2021 in het voormalige V&D gebouw aan het Rokin.

Ook Reconstruct presenteerde de nieuwe collectie op zaterdag in de voormalige V&D.

Ook Mulas Hybrid Haus presenteerde de nieuwe collectie op zaterdag in het oude V&D gebouw.