TOP

Mensroom Eindhoven klaar voor winterseizoen: ‘Ik verwacht veel van layering’

De sale is de deur uit, de nieuwe wintercollectie hangt fris in de rekken. Waar verwacht Joost Castelijn van Mensroom in Eindhoven komend seizoen veel van? “Ons type weer leent zich meer voor laagjes.”

Joost Castelijn nam Mensroom drie jaar geleden over en bouwt sindsdien aan een assortiment dat steeds meer uitgroeit tot een luxe aanbod voor moderne mannen. Op de tweehonderd meter grote winkelvloer verkoopt hij kleding, schoenen, tassen, accessoires, parfum. In totaal herbergt zijn winkel 30 merken uit het hogere segment.

Is de winkel al winterklaar of heb je nog sale in de rekken hangen?

“De sale is weg, de winkel ziet er lekker uit, ready to go. Ik was eigenlijk van plan de uitverkoop iets langer te laten doorlopen zodra we ruimte hadden moeten creëren voor de nieuwe collectie, maar dat was niet nodig. We hebben een goed zomerseizoen gedraaid met alleen in maart en april een omzetverlies. Daarna hebben we zelfs boven ons normale niveau verkocht, waarmee we de achterstanden hebben weggepoetst.”

Waar bestaat je wintercollectie uit?

“Veel knitwear en een mix tussen iets meer casual gekleed en streetwear van merken zoals NN07, Drykorn en A.P.C. We hebben heel veel bruintinten in de rekken hangen nu.”

Heb je iets anders dan anders gedaan?

“We zijn al een tijdje bezig met groeien naar luxere, kwalitatieve en meer uitgewerkte items. We merken dat daar behoefte aan is, mensen komen daarvoor naar Mensroom toe. Voorheen waren de mooiere items de kers op de taart in de winkel, maar die werden ook het snelst verkocht. Nu vergroten we dat aanbod dus. De prijs per artikel gaat omhoog, dus automatisch stijgt het inkoopbudget mee. Voor zomer 2021 hebben we ook iets meer gekocht dan normaal.”

Wat verkoopt goed op dit moment?

“We zijn net begonnen, daar is nu nog weinig van te zeggen. We hebben dertig merken hangen waaruit de zogeheten Mensroom-collecties samenstellen. Dat werkt goed, mensen geloven in wat wij samenstellen en in de merken die we brengen. Dat komt enerzijds omdat we geloofwaardig zijn; klanten nemen van ons aan dat wij verkopen goed is. En het heeft ook te maken met onze aanpak bij de inkoop. Wij passen alles door om de pasvorm en kwaliteit te checken dus er zit wat dat betreft geen misser tussen. Daar zijn we heel kieskeurig in.”

Waar verwacht je veel van komend seizoen en waarom?

“Van layering, de verschillende lagen over elkaar dragen. Een overshirt over een trui of een hoodie met overhemd. Dat is waar nu veel omzet in zit. Ons weertype leent zich ervoor, meer dan voor een jas.”

Foto’s: Menroom / Instagram