TOP

K.O.I. werkt samen met Van Slobbe Van Benthum

Jeansmerk Kings of Indigo (K.O.I.) is een samenwerking aangegaan met het ontwerpduo Van Slobbe Van Benthum. Het resultaat van deze Kings of Indigo X Hacked collectie wordt vrijdag 15 april gelanceerd tijdens de Amsterdam Denim Days.

Van Slobbe Van Benthum zijn aan de slag gegaan met samples van Kings of Indigo. Ze selecteerden denims voor mannen en vrouwen, die ze gedeeltelijk reconstrueerden, borduurden, details weglieten of toevoegden. Zo is een nieuwe serie jeans ontstaan, die nog steeds de Kings of Indigo uitstraling heeft, maar ook de Van Slobbe Van Benthum signatuur heeft.

Duurzaam ondernemen

Francisco van Benthum legt uit: “Voor ons is Hacked een alternatieve ontwerpmethode en een andere manier om een collectie te realiseren. We proberen om op onze manier een mogelijke oplossing van het probleem van deadstock en grondstofverspilling binnen de mode-industrie. Dus een vorm van duurzaam ondernemen. Op dat vlak ontmoeten Kings of Indigo en wij elkaar.”

Unieke stuks

De Kings of Indigo X Hacked collectie bestaat uit unieke stuks en gelimiteerde series. De stukken zijn verkrijgbaar tijdens het evenement Blueprint tijdens de Amsterdam Denim Days. In het voorjaar van 2015 bracht Van Slobbe Van Benthum een eerste ‘Hacked’ collectie uit.

koi x hacked 3

Koi x hacked 2

Koi x hacked

Koi x hacked 4

koi x hacked 5