TOP

Jottum pre-spring en communiecollectie 2011 tipt aan lentegevoel

De inspiratie van designer Anky Groothof voor de pre-springcollectie van november 2010 van Jottum is het lentegevoel: "Het kriebelen van je rok op je blote benen, het lentezonnetje dat schittert in het water. Eindelijk de dikke maillots en de donkere kleding weer in de kast."

Jottum pre-spring en communiecollectie 2011 heeft voor meisjes fragiele jurkjes, rokjes, shirts, tunieken, blouses en vestjes in petto. Ze zijn voorzien van fijne details van verschillende kantsoorten. De hoofdkleuren zijn wit en offwhite. De schitteringen van zonlicht op het water zie je terug in het gebruik van zilver: de witte taft met zilverkleurige dots, een zilverkleurige katoenmetallic als jas en gebreid vestje en de lurexstreepjes in een fijne batist.

Highlights zijn de rok met organza rozen en de tulejurk met lijfje van stretchkatoen. De silhouetten zijn in lijn met de tijd aansluitender, zonder dat de volumemodellen zijn vergeten.

In de maten 74-104 is het rozenthema doorgetrokken. Verder bevat het programma voor Mini Girls beeldschone taftjurkjes.

Jottum pre-springcollectie 2011 voor jongens

Voor jongens is het beeld klassiek met de kleuren donkerblauw, sand, donkergrijsblauw en wit. Er zijn mooie combinaties van gilet, blazer en broek met gestreepte overhemden gemaakt. Verschillende originele stropdassen maken deze sets tot een feestelijk en stijlvol geheel. “Ik heb veel gebruik gemaakt van linnen in visgraat en linnen mengsels en er is een mooie witte cavalrytwill voor de broeken in twee verschillende lengtes”, vertelt Anky.

De pre-pringcollectie van Jottum wordt vanaf mei 2010 verkocht aan de detaillist en in november 2010 uitgeleverd. De maatranges van zijn: Jottum Girls/Boys: 92-152 en Jottum Mini Girls/Boys: 74-104.