TOP

Je tenen op je schoenen

Wil jij je schoenen een persoonlijk tintje geven? Schoenkunstenaar Bart Persoons bedacht de teenschoen, een schoen waarop hij met de hand je tenen schildert.

Voor elk paar ontmoet de Belgische kunstenaar uit Erps-Kwerps zijn klanten, om haar tenen te analyseren en fotograferen zodat hij ze exact kan naschilderen. Als klant moet je wel je eigen schoenen meebrengen. Persoons is zelf groot fan van het Belgische merk Noë, maar bewerkt ook schoenen van bijvoorbeeld Prada en Ferragamo, in ieder geval is de kwaliteit van de schoenen erg belangrijk.

Bart Persoons kwam drie jaar geleden op het idee om teenschoenen te maken. Hij liet toen zelf zijn tenen ‘lezen’, net als handlezen zou teenlezen iets over iemands persoonlijkheid zeggen. Uit die lezing bleek dat Persoons heel creatief en ambitieus was, daar wilde hij iets mee doen. Hij volgde zelf een opleiding teenlezen en bedacht de teenschoenen.

De teenschilder ziet zijn schoenen echt als kunstobjecten, niet als dagelijks schoeisel. Een paar teenschoenen kost 450 euro per paar. Persoons hoopt dat zijn teenschoenen ooit op internationale catwalks te zien zijn en dat celebrity’s ze gaan dragen.

Van 1 oktober tot en met 19 december 2009 zijn de teenschoenen van Bart Persoons te zien tijdens zijn tentoonstelling ‘Onverwachte schoenen’ in het schoenmuseum in Izegem België.