TOP

@jantrendman spot: The Next Black

Trendforecaster Jan Agelink spotte voor Textilia deze week weer de laatste trends op modegebied. Wat is 'het nieuwe zwart'?

Gepresenteerd door AEG en geproduceerd door het in Stockholm gevestigde House of Radon: de 45 minuten durende documentaire The Next Black is een ‘must-see’ voor iedereen die in de mode werkt (en eigenlijk ook daarbuiten).

003StudioXO

 

The future of fashion

In de documentaire delen een aantal invloedrijke personen uit de mode-industrie hun toekomstvisie met ons. Het is wel duidelijk dat duurzame mode en ‘anders’ produceren van kleding onze hoogste prioriteit moet zijn. Want kijk eens hoe snel onze grondstoffen oprake! De planeet kan onze manier van leven niet meer aan. Het is hoopgevend om te zien hoe er tegenwoordig op hoog niveau in grote multinationals over deze vraagstukken wordt nagedacht én actie wordt ondernomen.


Studio XO

Nancy Tilbury van studio XO geeft ons een kijkje in hun keuken, ‘waar science fiction, science fact wordt’. Lady Gaga heeft al enkele van hun jurken gedragen, waar het uitgangspunt altijd is om technologie en mode te laten versmelten.

Groeiend duurzaam textiel

Suzanne Lee van designconsultancy-bureau BioCouture laat het proces zien van duurzaam textiel dat groeit van levende materialen. Door het gebrek aan research & development in de mode is zij gaan samenwerken met wetenschappers en ingenieurs om nieuwe manieren te vinden om kleding te produceren.

 

En zo zijn er nog meer goede voorbeelden van ‘nieuwe’ mode (o.a. Patagonia, Adidas, Yeh group) die laten zien hoe de toekomst van de mode eruit moet gaan zien. Erg inspirerend en hoopgevend!

Jan Agelink van buro Jantrendman is trendforecaster op het gebied van mode en storedesign, met een focus op de denim, casual en sportfashionmarkt. Naast het geven van presentaties adviseert hij merken als Hugo Boss Green, O’Neill en De Bijenkorf. Als jantrendman blogt Jan elke week voor Textilia.nl over de laatste trends. Volg Jantrendman ook op Instagram