TOP

@jantrendman spot: Print All Over Me

Trendforecaster Jan Agelink - a.k.a. @jantrendman - spot voor Textilia deze week weer nieuwe trends. Deze week Print All Over Me, de trend met all over-prints op kledingstukken

In sport- en streetwear zijn ‘all over-prints’ dé trend op het moment. Vermengd met de doe-het-zelf trend x de Etsy-generatie is daar nu de website printallover.me, een site waar je je eigen print op een kledingstuk, laptop cover of kussen kan laten printen.

Eerst kies je een volledig wit item uit (die zien er overigens allen prima uit qua snit en silhouette); dan plaats je je print erop en bestellen maar! Maar, je eigen ontwerp vervolgens weer verkopen kan ook op deze site! Geweldig idee en weer een stapje dichterbij de designdemocratie.

Website: printallover.me

Printallover.me
 

Printallover.me 

Printallover.me 

 

Mary x Adidas

Wie al langer van dit soort all over-prints haar handelsmerk had gemaakt, en het daarmee zelfs tot op de internationale catwalk heeft gebracht, is de Griekse Mary Katrantzou. Haar prints zijn ook beeldvullend, kleurig en verhalend en dat zag Adidas ook. Sinds vorige week heeft Katrantzou een capsulecollectie.

Als inspiratie voor haar prints nam ze sportschoenen gedragen door medaillewinnaars uit de jaren 70 en 80. Een beetje gemixt met haar favoriete onderwerpen zoals; abstracte bloemen, strepen en kant komt er een wonderlijke wereld tot leven op high tech-sneakers, sportjurkjes, sweaters en leggings van mesh, neopreen en lycra. Het lijkt erop dat de high-end fashion sporttrend nog wel even in de schijnwerpers blijft staan..

Mary x Adidas 

Mary x Adidas 

Mary x Adidas 


Volgende Trendsafari op 12 januari 2015

Ga mee ‘op safari’ naar een inspirerende locatie, waar Jan Agelink nieuwe ontwikkelingen bespreekt en diverse trends voor zomer 2016 presenteert op het gebied van lifestyle, mode en design! Kom dan naar de volgende Trendsafari van Jan Agelink! 

 inschrijven-icoon