TOP

James Veenhoff wint IJ-prijs 2009

James Veenhoff, de oprichter van Amsterdam International Fashion Week heeft de IJ-prijs 2009 gewonnen. Dit maakte de jury vandaag bekend.

De jury van de IJ-prijs roemt James Veenhoff om zijn tomeloze inzet voor de Amsterdam International Fashion Week. Volgens de jury is door zijn inzet de AIFW uitgegroeid tot een platform waarop (jonge) designers, modemerken, pers en publiek de kans krijgen om zich te etaleren en kennis met elkaar te maken.

Het juryrapport stelt: “Amsterdam telt mee als modestad. En daar heeft James Veenhoff een grote bijdrage aan geleverd. Als medeoprichter en directeur van Amsterdam International Fashion Week heeft hij ervoor gezorgd dat Amsterdam als modestad op de kaart is gezet.” Veenhoff was jarenlang als directeur en medeoprichter de drijvende kracht achter de tweejaarlijkse Amsterdam International Fashion Week (AIFW). Veenhoff is nog steeds als bestuurslid verbonden aan de Amsterdamse modeweek.

Veenhoff is trots op de prijs: “Leuk, dat de IJ-Prijs nu naar iemand uit de veelbesproken ‘creative industries’ gaat. Het is een enorme eer om in het rijtje te komen met voorgaande winnaars van deze prijs, stuk voor stuk iconen van Amsterdam. Ik zie het verder als een erkenning voor iedereen die aan het succes van Fashion Week heeft meegewerkt.”

De IJ-prijs is een initiatief van PricewaterhouseCoopers en de Gemeente Amsterdam en wordt jaarlijks toegekend aan een persoon die een duidelijke bijdrage levert aan de promotie en de economische ontwikkeling van Amsterdam. De IJ-prijs wordt traditiegetrouw overhandigd door de Burgemeester van Amsterdam, dit jaar op 19 november in De Hermitage in Amsterdam.