TOP

Jac Hensen 40 jaar: een historisch overzicht [foto’s]

Mannenmodeketen Jac Hensen bestaat 40 jaar. In 1977 werd de eerste winkel geopend in Amersfoort. Inmiddels kent het bedrijf twaalf vestigingen door het hele land. Hoe zagen de Jac Hensen-winkels en uitingen er vroeger uit?

Jac Hensen bestaat 40 jaar en dat mag iedereen weten. Daarom heeft het bedrijf een speciale campagne rondom dit jubileum opgezet. Lars Woordes, marketingmanager van Jac Hensen vertelt: “Het idee is dat we kenbaar maken dat we het al 40 jaar volhouden dankzij onze onderscheidende aanpak. We delen op social media oude foto’s van de winkels. Daar krijgen we leuke reacties op van klanten, die zelf in die tijd veel in onze winkels kwamen en het daardoor dus herkennen. Op deze manier betrekken we onze klanten ook weer meer bij onze winkels. Gelukkig hebben we veel loyale klanten die al jaren – sommigen soms zelf sinds het begin in 1977 – bij ons winkelen.” 

PrijzenoorlogWat is dan die onderscheidende aanpak van Jac Hensen? Woordes: “Allereerst bieden wij een scherpe prijs-kwaliteit-verhouding zonder dat we meedoen met de prijzenoorlog. Bij ons zijn de prijzen het hele jaar door lager dan bij de concurrent, maar we doen niet aan uitverkoop. We hebben altijd alles in de winkel hangen op het moment dat de klant het nodig heeft. Ook hebben we een breed assortiment; van pakken tot casual kleding, bij ons kun je altijd slagen. Verder vinden we vakmanschap en een persoonlijke aanpak erg belangrijk.”

Jac Hensen 1977
De eerste Jac Hensen-winkel aan de Langestraat in Amersfoort (1977)

Jac Hensen 1978
Een Jac Hensen-advertentie uit 1978

Jac Hensen 1997
In 1986 werd er een tweede winkel geopend in Zeist

Jac Hensen 1990
In 1990 viert Jac Hensen samen met bedrijfsleider Cor van Dijk het 12,5-jarige jubileum

Jac Hensen 2005
Een aankondiging van een winkel-heropening in 2000

beeld 18 2016
De nieuwste, dit jaar geopende, Jac Hensen-winkel in Dordrecht