TOP

Is jouw winkel al klaar voor de feestdagen? [tips]*

Sinterklaas, Kerst en Oud en Nieuw staan weer voor de deur. Hoe kun jij je etalage en winkel zo aantrekkelijk mogelijk inrichten voor de feestdagen? Textilia sprak met Elsemieke Beekwilder, creatief directeur bij Beekwilder, en geeft jou de trends.

Gezellig cadeautjes uitpakken met je vrienden of een uitgebreid kerstdiner met je familie. Daar hoort natuurlijk een passende outfit bij! Als moderetailer wil jij natuurlijk dat zoveel mogelijk klanten jouw winkel binnenkomen om met een feestelijke outfit in de tas weer naar buiten te lopen. Maar hoe trek jij die klant met je etalage?

Extra sfeermomenten

Elsemieke Beekwilder is creatief directeur bij etalage- en decoratiebedrijf Beekwilder en vertelt hoe belangrijk de aankleding is van jouw winkel tijdens de feestdagen: “De feestdagen zijn extra sfeermomenten uit te pakken. Besteed veel aandacht aan je etalage: het moet een vonkje hebben. Richt het zo in om de interesse te wekken van de consument. Zorg dat je je klant op verschillende manieren verrast, zodat het een feestje is om bij jou te komen”, zegt Beekwilder. 

1. Maak jouw stapel groter

“Zowel met Kerst en Sinterklaas doen pakjes het altijd goed. Maak bijvoorbeeld een pakjesstapel. Als je buurman deze ook voor de deur heeft staan, zorg dan dat jouw stapel groter is! Trek de aandacht, dat is erg belangrijk”, zegt Beekwilder.

2. Gebruik Glitterpiet en – dozen

Ook geeft Beekwilder aan dat glitteraccessoires het dit jaar goed doen tijdens de feestdagen. In de showroom van Beekwilder wijst ze naar Glitterpiet en tipt ze glitterdozen in de kleuren goud, koper en zilver: “Metallics doen het dit jaar en volgend jaar erg goed. Daarnaast klinkt het een beetje afgezaagd:  maar rood werkt altijd. Ook spikesterren in deze kleuren zijn populair onder winkeliers”, zegt ze.

Sinterklaas dozensets 

3. Kader je items

Verder is het volgens Beekwilder belangrijk om je artikelen te kaderen. Dit kan volgens haar op verschillende manieren: “Gebruik kubussen, schilderijlijsten of licht om een bepaald item in de spotlights te zetten. Voor Sinterklaas kun je bijvoorbeeld een kubus in je etalage zetten met een pietje erin. Met Kerstmis omlijn je die leuke laarzen met een lichtsnoer. Geef er in ieder geval je eigen draai aan en zorg dat het bij je winkel past.”

4. Gebruik engelenvleugels

Beekwilder: “Met grote engelenvleugels aan je paspop komt dat ene leuke jurkje nog beter tot zijn recht. Dit is echt een goede tip voor de Kerstdagen.” 

engelenvleugels


5.  Maak een klein theater

Heb je altijd maar standaard een saaie kerstboom in je winkel? Hang deze dan op aan een lint! “Dit is een duidelijke trend voor de kerst. Het  kan hoog maar ook tot laag aan de grond. Maar ook tafeltjes en kroonluchters zijn leuk om op te hangen. Zorg daarbij dat je de ondergrond een andere kleur geeft, dit zorgt voor een gek gezicht. Heb je weinig ruimte? Zet dan een halve kerstboom tegen de muur. Maak er in ieder geval een klein theater van”, vertelt de creatieve directeur.

Trend hang it

Inspiratie

Nog op zoek naar nieuwe inspiratie? “Ga dan eens naar het buitenland, kijk op Pinterest, koop eens andere tijdschriften: maar ga vooral veel kijken naar andere winkels. Daarbij moet je natuurlijk je eigen draai eraan geven”, zegt Beekwilder. Verder is de Instore Academy bij Beekwilder is een aanrader. Hier geven specialisten tips over hoe jij jouw bedrijf zo leuk mogelijk kunt etaleren en decoreren.

Foto’s: Beekwilder