TOP

@jantrendman spot: windowshopping 2.0 [video]

Onder zijn alias @jantrendman spot trendforecaster Jan Agelink elke week de nieuwste mode-, lifestyle- en retailtrends. Deze week: windowshoppen door interactieve winkelruiten.

Winkels en merken zijn druk bezig om een online belevenis aan de winkelstraat toe te voegen. Hierin gaan zij een stapje verder dan de eerder besproken interactieve etalage. Hier twee voorbeelden van interactieve winkelruiten.

Kate Spade Saturday x eBay

Samen met eBay lanceerde het New Yorkse Kate Spade in 2013 vier ‘window shops’ in Manhattan. De window shops zijn 24 uur per dag geopend. Klanten kunnen via de interactieve winkelruiten immers op elk moment een bestelling plaatsen bij Kate spade Saturday. Bestellingen worden gratis binnen één uur op een plek naar keuze bezorgd, althans ergens in de stad. Betaling kan bij bezorging via PayPal Here. De interactieve winkelruiten combineren hiermee m-commerce, same-day delivery, mobiel betalen én beleving.


Adidas verbindt etalage met smartphone

Met een interactief touchscreen kunnen consumenten verschillende (combinaties van) kledingstukken van Neo – het tienermodemerk van Adidas – testen op een virtueel mannequin. Bij interesse in een bepaald kledingstuk kan dat direct in een virtueel mandje worden gedaan. Via een URL-link kan vervolgens het mandje worden verbonden met de smartphone van de consument. Nu kan de consument het product kopen of delen op social media. Met dit soort innovaties van Adidas komt de toekomst opeens een stuk dichterbij.

Zó begin je zelf voorzichtig met een interactieve etalage.

Jan Agelink is trendforecaster op het gebied van mode en storedesign, met een focus op de denim, casual en sportfashionmarkt. Naast het geven van presentaties adviseert hij merken als Hugo Boss Green, O’Neill en De Bijenkorf. In juni 2014 geeft hij in samenwerking met Textilia een trendpresentatie voor zomer 2015. Houd Textilia.nl in de gaten voor nadere informatie.