TOP

Interview: Christopher Bastin van Gant Rugger

Heritage is uit, zo bleek uit rondgang door de collectie van Gant Rugger op Bread & Butter in Berlijn. Hoofdontwerper Christopher Bastin vertelt in een interview met Textilia waarom: 'De focus ligt op de toekomst, en dat is een cross-over tussen sportswear en dress'.

Waar haalde je inspiratie vandaan voor de nieuwe collectie?
“Ik kijk nooit catwalkshows van andere merken, wel naar mensen op straat. Daarvoor is de mannenmodebeurs Pitti Uomo in Florence de aangewezen plek. Mannen durven hier hun eigen creaties en stijl te laten zien. Hetzelfde geldt voor mijn vrienden uit New York, waaronder een aantal bloggers en modejournalisten, die bijvoorbeeld sportwear en elegante zakelijke kledingstukken met elkaar mixen.”

Geen heritage meer?
“Van heritage zijn we volledig afgestapt. Zomer 2013 draait het allemaal om American Sportswear maar dan wel anno nu. We moeten niet meer terug maar juist vooruit kijken. De evolutie van een merk is belangrijker dan trends, Gant Rugger wil niet meer één van de ‘Hertigage Guys’ zijn. De look is nu volwassener met meer kleur en een cleanere look.”

Wat vind je van de Nederlandse consument?
“Ik volg een aantal klanten van modewinkels waaronder Tenue de Nîmes in Amsterdam. Zij lopen op de grote menigte vooruit in hun kledingstijl. De Nederlandse markt is soms best lastig, zo houd ik niet van grote logo’s in tegenstelling tot het gros van de Nederlandse consument. Op dit moment is American Sportswear belangrijk voor de Amerikaanse markt en in mindere mate voor Europa.”

Hoe ga je zelf graag gekleed?
“Dat is lastig. Ik maak net als Gant Rugger een evolutie mee in mijn kledingstijl. Ik draag graag een mooi jasje op een verwassen jeans. Belangrijk is dat alle items een slanke en soepele fit hebben. Schoenen zijn het belangrijkst. Zij maken een outfit, hoe fout of slecht deze ook is, helemaal af .”