TOP

Nieuw product: prestatiebevorderende voetbalveter van Mr Lacy

Schoenveters hebben tot op heden alleen een praktische of design functie gehad. Vetermerk Mr Lacy introduceert naar eigen zeggen de eerste prestatiebevorderende voetbalveter genaamd 'Goalies'.

De technologische ontwikkelingen op het gebied van voetbalschoenen en -accessoires concentreren zich vooral op het zo licht mogelijk maken van de schoen voor meer snelheid. In de ogen van vetermerk Mr Lacy zou grip op de bal een van de belangrijkste eigenschappen van een voetbalschoen moeten zijn. Met de lancering van de voetbalveter ‘Goalies’ introduceert vetermerk Mr. Lacy een nieuwe productlijn die zich richt op de technische sportmarkt. “De introductie van de ‘Goalies’ zorgt ervoor dat veters een belangrijk onderdeel van de voetbalschoen worden en een middel voor voetballers om hun prestaties te verhogen”, zo meldt vetermerk Mr. Lacy via een persbericht.

Controle en grip
Hexagrip is een door Mr. Lacy ontwikkelde en gepatenteerde siliconen coating die in een achthoekig patroon op beide kanten van de veter is bevestigd. Volgens Mr Lacy zorgt Hexagrip voor beter contact met de bal waardoor de balcontrole verbeterd. De Goalies geven precies op het punt, waar het meeste balcontact is, extra grip. Ook bij het schieten zou de weerstand van de Hexagrip-technologie een meerwaarde kunnen zijn. “Door zogenaamde kleefkracht van de Goalies is er langer contact tussen de voetbalschoen en bal waardoor sturing van de bal beter beheersbaar wordt.”