TOP

Instabox Netherlands failliet, gratis reparatie Mud Jeans, Didi maakt comeback

De pakketbezorgdiensten Instabox Netherlands en Redjepakketje zijn failliet verklaard. Mud Jeans biedt klanten als pilot gratis reparatie en vermaak van hun producten aan. En vrouwenmodemerk Didi heeft een comeback gemaakt en wil samenwerken met retailers. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 15 november 2022.

Hoofdbeeld: Mud Jeans

Instabox Netherlands en Redjepakket failliet

De pakketbezorgdiensten Instabox Netherlands en Redjepakketje zijn op 9 november failliet verklaard door de rechtbank in Arnhem, meldt Faillissementen.com. Een jaar geleden werd het verlieslijdende Redjepakketje nog overgenomen door het Zweedse Instabox. Eind september werd bekend dat de Zweedse concurrent Budbee voornemens was Instabox over te nemen en als Instabee wilde doorgaan. Het faillissement van de twee Nederlandse BV’s komt onverwacht en de reden is nog onduidelijk.

Klanten van Instabox waren onder andere Bol.com en De Bijenkorf. Zowel verkopers als kopers kunnen gedupeerd zijn door de faillissementen. Op de website van Instabox wordt gemeld dat curator mr. S. Voermans van Levenbach Advocaten alle 984 medewerkers van de bij het faillissement betrokken vennootschappen collectief ontslag heeft aangezegd en een doorstart onderzoekt. “In de afgelopen dagen hebben zich hiervoor al geïnteresseerde partijen gemeld. Zodra hierover meer bekend is, zullen daar nadere mededelingen over worden gedaan”, is hier te lezen. In de komende tijd doet de curator onderzoek naar de achtergronden van het faillissement.

Mud Jeans test gratis reparatieservice

Het circulaire denimmerk Mud Jeans is een pilot gestart voor het aanbieden van gratis reparatie en vermaak van het grootste deel van hun producten. Hiervoor werkt het bedrijf samen met het platform Mended. De pilot loopt minimaal zes maanden en start in Amsterdam en Utrecht. Mud Jeans wil achterhalen wat de impact is van de service en hoe het de retourpercentages beïnvloedt. Tot nu toe bood Mud Jeans de reparatiediensten alleen aan voor hun leasers, maar door de samenwerking met Mended kan dit uitgebreid worden naar alle klanten.

Alle gegevens over reparatie en vermaak worden teruggevoerd naar Mud Jeans, waardoor het bedrijf inzicht krijgt in hun product en het design en de productie kunnen verbeteren. Nieuw gekochte jeans via de Mud Jeans webshop of via een van de verkooppunten in Amsterdam of Utrecht worden gratis vermaakt. Klanten moeten hun reparatie of vermaakopdracht wel eerst online registreren. Vervolgens kunnen zij hun item afgeven bij Rio Kleding Atelier in Amsterdam of bij Oerania in Utrecht. Een aantal dagen later wordt het item als cadeautje bij de klant thuisbezorgd. De pilot loopt van 10 november 2022 tot en met augustus 2023.

Didi maakt comeback

Vrouwenmodemerk Didi is sinds anderhalf jaar terug met een webshop en wil gaan samenwerken met retailers, meldt Fashion United in een interview met algemeen directeur Manon Pessel. Er zijn geen plannen voor eigen fysieke winkels. Didi werd in januari 2020 failliet verklaard en had toen ruim 90 winkels. Er werd geen doorstart gemaakt en na de opheffingsuitverkoop werd het stil.

De merkrechten zijn nog steeds in handen van de oprichters, de familie Elzas. Hoewel het merk inmiddels alweer een tijdje online is, is daar niet veel ruchtbaarheid aan gegeven. Het merk is vanaf nul weer opgebouwd in samenwerking met voormalig commercieel directeur Paul de Vries en Didi’s print designer. De herkenbare prints waar Didi bekend om stond zijn dan ook nog steeds een vertrouwde factor. Omdat een deel van de doelgroep niet online winkelt, staat het merk open voor een samenwerking met retailers middels wholesale of shop-in-shops.

Primark start proef met click & collect

Primark is afgelopen maandag van start gegaan met een click & collect-pilot in het Verenigd Koninkrijk. De livegang verliep alleen niet vlekkeloos en op de eerste dag crashte de website al. Na ongeveer vier uur was het probleem verholpen en kon er weer besteld worden. Dat meldt Retailtrends. In de pilot kunnen klanten kinderkleding online bestellen en ophalen in één van de 25 deelnemende winkels. Later zal er een groter assortiment online worden aangeboden; tot twee keer de volumes die nu in kleinere winkels hangen. Na de pilot wordt besloten of en hoe click & collect wordt uitgerold naar andere landen, waaronder Nederland.

Birkenstocks Steve Jobs leveren twee ton op

Op een veiling in New York is een recordbedrag betaald voor een paar gebruikte Birkenstock sandalen van Steve Jobs. Ze zijn volgens veilinghuis Julien’s Auctions verkocht voor bijna 220.000 dollar, meldt AD. De naam van de koper is niet bekendgemaakt. De verwachting was dat de sandalen zo’n 60.000 dollar zouden opbrengen. De oprichter van Apple droeg de bruine suède Birkenstocks in het midden van de jaren zeventig en op het voetbed is duidelijk zijn voetafdruk te zien. De verkoop was onderdeel van de Idols & Icons Rock N’ Roll veiling in het Hard Rock Café in New York. Daar werden onder andere een gitaar van Kurt Cobain, een haarstukje van Amy Winehouse en een paar laarzen van Lady Gaga verkocht.