TOP

Inspiratie: de beste street X active najaarslooks van London Fashion Week

De afgelopen week werden sociale media overspoeld door inspirerende nieuwe najaarscollecties voor het najaar van 2017-2018. Textilia’s street X active redacteur selecteerde de opvallendste blikvangers van de London Fashion Week.

Outdoor is een overheersend thema voor komend najaar. Ook tijdens de London Fashion Week domineerden outfits die uitnodigen om in weer en wind naar buiten te gaan. Craig Green viel bijvoorbeeld op met zijn gewatteerde jassen met bijpassende broeken en tracksuits die zowel geschikt zijn als coole ‘street-outfit’ als voor een wandeling door de regen.

Kleurrijke laagjesmode

Een van de meest ‘gelikete’ designers dit weekend, was J.W. Anderson, die opviel door zijn kleurrijke laagjesmode met aandacht voor ambacht (gehaakte vesten). Kleur mag sowieso komend najaar, vinden ook Lou Dalton en Christopher Shannon. De laatste liet workwear met opvallende kleurblokken zien. Een opmerkelijke tegenhanger vormen de monochrome outfits van onder meer Berthold, Craig Green en Mishiko Koshino.

Broeken

Kijkend naar productgroepen vallen met name de broeken op. De onderstukken zijn veelal wijd, oversized, lang of juist hoogwater. Topman maakt bijvoorbeeld een comeback mogelijk van de wijde cargojeans met opgezette zakken. Daarnaast spelen ontwerpers als Christopher Shannon en J.W. Anderson met doorgestikte padding. 

 

JW Anderson 2

J.W. Anderson

JW Anderson 3

J.W. Anderson

Craig Green

Craig Green

Craig Green 2

Craig Green

Astrid Andersen

Astrid Andersen

Berthold - catwalking

Berthold

Topman

Topman 

Alex Mullins

Alex Mullins

Christopher Shannon

Christopher Shannon

Christopher Shannon - catwalking

Christopher Shannon

Liam Hodges

Liam Hodges

Lou Dalton

Lou Dalton

Michiko Koshino - catwalking

Michiko Koshino

Qasimi - catwalkking

Qasimi [bron foto’s: London Fashion Week, catwalking.com]