TOP

Inkooptip zomer 2016: black & white denim *

Het jeansvak kleurt in de zomer van 2016 niet alleen blauw, maar ook zwart en wit, zo signaleert Textilia’s jeansredacteur.

De presentatie bij Revolution, op de Berlijnse modebeurs Seek liet in één oogopslag zien waar het in het voorjaar/zomerseizoen 2016 om draait: het merk presenteerde van donker naar licht verschillende kleuropties. Van maagdelijk donkerblauw tot verwassen lichtblauw én van puur zwart tot donker- en lichtgrijs. Natuurlijk, blauwe jeans is onmisbaar, maar black denim vraagt komende zomer duidelijk de aandacht. Denham introduceert bijvoorbeeld de lijn ‘if it’s not indigo, it’s black’ met Forever Black items, zwarte stretchjeans die door een speciale Italiaanse verftechniek mooi zwart beloven te blijven. En wie ook voor lichte grijze denims kiest, maakt het kleurpalet helemaal af met enkele witte jeans. Want ook witte onderstukken – typisch zomers, zeker als ze nonchalant worden opgerold – zijn opvallende blikvangers tussen alle donkere modellen. 

RevolutionDenham

TimezoneSolid

tighaTigha 2

DieselDiesel 2

sOliver 2sOliver

Van boven naar onder: Revolution, Denham, Timezone, Solid, Tigha, Tigha, Diesel, Diesel, s.Oliver, s.Oliver. 

Deze inkooptip verscheen eerder in de jeans & sportfashion-special van Textilia. Speciaal voor abonnees kun je hier extra beeld bij deze inkooptip vinden. Wil je ook als eerste de inkooptips lezen in het blad ,maar heb je alleen een online abonnement? Breid dan je abonnement uit met de print-editie. Kijk hier voor de mogelijkheden.