TOP

Inkooptip mannenmode: het ‘zip-up’ vest *

Eigenlijk is het een klassieker, maar de laatste tijd werd het ribgebreide vest met 'zip-up' kraag vaak vervangen door een cardigan-model of een vest met sjaalkraag. Maar vanaf volgend jaar winter mag dit type vest niet meer ontbreken in de wintercollecties.

Het zogenoemde zip-up vest – met een opstaande kraag en een doorlopende ritssluiting – is een stuk minder klassiek dan het ‘opa-vest’ en wat origineler dan het wollen vest met sjaalkraag. Niet zo gek dat merken als Burberry, Theory en het Nederlandse Ontour hebben gekozen voor deze variant in hun wintercollecties.

Burberry
Burberry AW 16-17, foto: Jeroen Snijders

Theory Men AW16
Theory Men AW 16-17

Veelzijdig

Dit type vest is veelzijdig: hij kan zowel dicht gedragen worden – dus met de kraag omhoog- als een stukje open waardoor de kraag plat komt te liggen. Daarnaast is dit model uiterst geschikt voor de gelaagde look, die nu zo in de mode is. Zo is het een trend om het vest met de opstaande kraag onder een lange wollen jas te dragen. 

Ook is het vest er in verschillende soorten. Zo is zowel het retro ‘track suit’ vest als de wat meer geklede, minimalistische versie – veelal van een breisel in ribkwaliteit – aanwezig in de winter 2016-2017-collecties. 

ONTOURaw16-191215-01-0053 copy
AW 16-17 Ontour