TOP

Inkooptip: de denim regenjas *

Het Nederlandse merk Rainfest weet twee Nederlandse iconen – jeans en regenachtig weer – op een verrassende manier te combineren: met een functionele maar modieuze denim regenjas.

In 2013 lanceerde Daphne Gerritse haar duurzame en getailleerde Rainfest regenjassen als modisch alternatief voor de vaak eenvoudige festivalponcho’s. Inmiddels is de collectie uitgebreid met diverse stijlen, variërend van poncho’s, trenchcoats en parka’s tot bomber- en vouwbare sportjackjes. Allemaal 100 procent waterproof, door getapete naden en een speciale coating. Daarnaast zijn de jassen luchtdoorlatend door speciale ventilatiegaatjes onder de armen.

Echt denim

De blikvanger in de nieuwste collectie, die in december uitkomt, is de donkerblauwe denim regenparka. “Ik heb hem nu al een tijdje als pasmodel in onze winkel, Rain Couture in Amsterdam, hangen. En de reacties zijn ontzettend goed. Mensen zijn meestal verrast als ze horen dat de jas én van  echt denim is én ook nog eens functioneel”, vertelt Gerritse. “Ik heb al veel pre-orders gekregen.”

Bomberjack

De kans is groot dat de regenparka komend jaar versterking krijgt van een lichtere denim in de collectie. Een bomberjack is al uitgevoerd in witte denimstof met een glanzende dierenprint coating. Gerritse: “Spijkerstof is tijdloos en dat sluit weer aan bij onze ‘never out of style’ collectie, waarbij modellen standaard in de collectie blijven.

Hele jaar door

Goed om te weten: Rainfest laat de collectie in China onder prettige arbeidsomstandigheden produceren. En de collectie is dus het hele jaar door in te kopen. De prijs van de jeansparka is 189 euro, met een marge van 2.5.

Meer informatie: Daphne Gerritse, 06-48978993

Rain Couture Flagship Store, Van Woustraat 72H, Amsterdam

Rainfest 1

Rainfest 2

Rainfest 3

Rainfest 4