TOP

Impuls tweedehands kleding

Er zijn ook nog branches die wél van de kredietcrisis profiteren. Tweedehands kledingwinkels hebben geen last van een dip, volgens een inventarisatieronde onder tweedehands kledingwinkels door dagblad Trouw.

De stad Haarlem ziet de economischie situatie als aanleiding om vintage kleding extra op de kaart te zetten. City Marketing Haarlem, het promotiebureau van de stad, organiseerde een vintage modeshow en heeft een folder gemaakt met een winkelroute met veertien tweedehandswinkels. Bij de deelnemende winkels is de vraag naar tweedehands kleding gelijk gebleven ondanks de crisis, net als de hoeveelheid aangeboden afdankertjes.

Ook op internet is een hausse te zien in aangeboden én gevraagde kleding, mede door het succes van pionier Marktplaats en doordat steeds meer mensen het internet ontdekken als shoppingkanaal. De aankoop van tweedehandskleding past ook helemaal in het plaatje van verantwoord consumeren. Geen enkel ‘groen’ kledingstuk kan immers qua milieubesparing op tegen de aankoop van aan afdankertje.

 

Tips:

http://www.designer-vintage.com/

http://www.fashion-vintage.com/

http://www.grazia.nl/fashion-swap/

http://www.fairys.nl/

http://www.merkkleertjes.com/

http://www.zakvanmax.nl/