TOP

‘Ik neem graag tijd voor mezelf’: 20 persoonlijke vragen aan Canip Simsek van Studio C Company

Wie is Canip Simsek (37), eigenaar van agentuur Studio C Company met merken als Bob, Crossley en AT.P.Co? Waar is hij trots op, kan hij goed koken en met wie zou hij wel een dag willen ruilen? Je leest het in dit persoonlijke interview.

Foto: Privébeeld Canip Simsek / Studio C Company

Wat is het laatste boek dat je hebt gelezen?

“‘Verademing’, over voordelen van rustig ademen en voldoende bewegen. Ik ben erin begonnen tijdens de eerste lockdown, want toen stonden we allemaal verplicht stil en kreeg ook ik meer tijd. Ik neem sindsdien graag tijd voor mezelf.”

Wat weten mensen niet van jou?

“Dat ik het leuk vind om vogels te kijken, naar hoe ze zich gedragen en naar de kleuren. Supermooi.”

Ben je een keukenprins?

“Ik kan gek genoeg goed koken. Mijn moeder deed dat altijd, daar ging ik me echt niet mee bemoeien, maar ik heb wel opgelet. Mijn linzensoep is heel goed, en groenteschotel met kip.”

Wat was je eerste baantje?

“Verkoper bij Feenstra en Feenstra, van Piet en Arthur Feenstra, die we nu kennen van Only for Men. Het was de eerste winkel van Arthur, in Rosmalen, en ik was een van de eerste medewerkers op de loonlijst.”

Hoe vaak zet je Netflix aan in een week?

“In de eerste lockdown heb ik een abonnement aangeschaft en heel vaak van alles en nog wat gekeken. Nu helemaal niet meer. Ik ben geen televisiekijker, ik lees liever.”

Waar ben jij het meest trots op?

“Dat ik mijn eigen bedrijf ben gestart. Ik ben wel iemand die van veiligheid houdt, maar ik ben er toch voor gegaan. Als ik dan zie dat ik aanvankelijk onbekende merken toch mede tot een succes heb weten te maken, ben ik daar best trots op.”

Dorp of stad?

“Stad. Ik kom uit Den Bosch, maar woon inmiddels zeventien jaar in Amsterdam. Ligt centraal en de sfeer is heerlijk. Ik woon in het centrum en maak elke ochtend om zeven uur een wandeling door het Vondelpark. Dat werkt bijna als een medicijn voor mij.”

Aan welke trend zou je nooit meedoen?

“Tatoeages en piercings. Mensen met van die grote ringen in hun oorlellen of piercings in het gezicht, ik vind het niet mooi.”

Wat zou je doen met een miljoen?

“Geen idee. Dat soort gedachten komen niet eens in mij op. Op het moment dat ik het heb, ik ken mezelf, kom ik tot inspiratie en dan weet ik pas waar ik het aan uit zal geven.”

Wat is je woonstijl?

“Heel modern en strak, met een beige gietvloer en hoge witte plinten. Wat opvalt, is onze strakke, groene Chesterfield van stof.”

Van welk beroep droomde je als kind?

“Detective. Ik was altijd heel nieuwsgierig. Ik keek graag naar de serie ‘Columbo’ en probeerde dan het mysterie op te lossen. Ik kwam er nooit echt goed uit, maar dat geeft niet.”

Naar welke muziek luister je graag?

“Naar muziek van de Buddha-Bar in Parijs. Maar ik hou ook van andere stijlen; het hangt ervan af hoe mijn mood is. Laatst kwam er een fietser langs die techno aan had op zijn box. Ik dacht: fiets lekker langzaam, dan kan ik meeluisteren.”

Met wie je zou je een dag willen ruilen?

“Met Mark Rutte. Dan zou ik één dag alles opengooien. Eén dag één groot feest. Dat geeft volgens mij hetzelfde gevoel als één minuut gratis winkelen. En daarna weer braaf zijn.”

Waar kunnen we je voor wakker maken?

“Niets, ik hou van slapen. Ik slaap gemiddeld acht uur, ga niet laat naar bed en vroeg op. Vroeger was dat andersom, haha.”

Welk kledingstuk zou je nooit wegdoen?

“Mijn grijze kasjmier Ralph Lauren-kabeltrui. Die heb ik gekocht in de tijd dat ik bij Oger werkte, was heel duur. Ik doe ’m niet weg, maar trek ’m ook niet meer aan. Ik heb kleding in mijn kast die me, zeg maar, tegenwoordig mooier staat.”

Wat is je favoriete ontbijt?

“Een Turks ontbijt. Heel uitgebreid, er zitten zelfs frietjes bij. En duizenden soorten kaas en worst, en we sluiten het af met net zoveel zoet. Niet erg gezond, maar niet alles gaat op, hoor.”

Wat staat boven aan je bucketlist?

“Rondreizen door Azië. Dat hoeft niet luxe. Gewoon goede wandelschoenen aan, brilletje op en weg. Dat heb ik vijf jaar geleden ook gedaan, door Thailand. Prachtig.”

Doe je aan sport of kijk je liever?

“Sport is een onderdeel van mijn leven. Vier keer per week ga ik hardlopen, ik wandel tegenwoordig ook en doe fitness-oefeningen. In deze coronatijd doe ik dat allemaal in de buitenlucht en ik mis de sportschool niet. Vooral niet dat dringen rondom fitnesstoestellen en dat bellen van mensen.”

Wat is je favoriete film?

“‘Miracle in Cell No. 7’, een dramafilm uit 2019 die is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Hierin krijgt een verstandelijk beperkte man de schuld van een moord. Dat hij zich door zijn handicap niet goed kan uitdrukken, vond ik zo ontroerend.”

Waar zie je jezelf over tien jaar?

“Dat werd mij ook gevraagd tijdens de studie Business & Economics die ik vorig jaar heb afgerond. Maar zover kan ik niet kijken. En het afgelopen jaar heeft ook laten zien dat het allemaal ineens anders kan zijn. Ik hoop dat ik gezond mag blijven en mooie momenten mag meemaken van het leven.”