TOP

IC Companys: grootste omzetdaling in Nederland

Het Deense modebedrijf IC Companys heeft in het gebroken boekjaar 2008/09 (dat loopt tot en met 30 juni) de omzet zien dalen met 4% naar 3,7 miljard Deense Kroon (circa 500 miljoen euro).

IC Companys had in het afgelopen boekjaar te kampen met teruglopen omzetten in de groothandel en negatieve effecten van wisselkoeren. De verkoop via groothandel daalde met 6%; in de eigen winkels (in totaal 158) daalde de omzet met 1%. De nettowinst halveerde en kwam uit op 109 miljoen Deense Kroon (circa 13 miljoen euro).

Nederland is het land waar het met een omzetdaling van 10% het slechtst ging. Alleen in Duitsland, Zwitserland, Denemarken en Finland wist IC Companys te groeien.

Vooral de kleinere merken van het bedrijf wisten flinke omzetplussen te behalen: Saint Tropez (+17%), By Malene Birger (+14%), Soaked in Luxury (+ 12%) en Designers Remix Collection (+17%) deden het erg goed. Ook Peak Performance en Part Two wisten te groeien, met respectievelijk vijf en acht procent. Inwear deed het het slechtst van alle merken uit het bedrijf, met een omzetdaling van maar liefst 24%. Ook Jackpot (-9%), Tiger of Sweden (-11%), Cottonfield (-13%) en Matinique (-6%) moesten omzet inleveren.