TOP

Nieuwe eigenaar voor Bruuns Bazaar

Het Deense modebedrijf Hanssen Brands is de nieuwe eigenaar van Bruuns Bazaar en BZR. De toekomst van de twee merken was onzeker na een faillissement.

Het Deense vrouwen- en mannenmodebedrijf Bruuns Bazaar vroeg op 8 maart 2016 het faillissement aan. De financiële problemen waren zo groot dat het ingezette herstructureringsplan geen oplossing bood voor de lange termijn. Met de overname door Hanssen Brands is de toekomst van Bruuns Bazaar en het jongere label BZR veilig gesteld. Moederbedrijf Scandinavian Designers Group is niet failliet en gaat verder met de merken Baum & Pferdgarten en Six Ames.

IC Group

De nieuwe eigenaar Hanssen Brands is onderdeel van familiebedrijf Hanssen Holding, een megaconcern met dochterbedrijven in verschillende branches, van olie tot vastgoed. Het bedrijf is ook een van de twee grootste aandeelhouders van de IC Group, bekend van de merken Tiger of Sweden, By Malene Birger, Peak Performance, Designers Remix en Saint Tropez. Daarnaast is Hanssen eigenaar van modemerk Redgreen.

Portfolio modemerken

Hanssen Brands streeft naar een groot portfolio van internationale modemerken, waar de aankoop van Bruuns Bazaar goed bij past. Het bedrijf wil Bruuns Bazaar verder ontwikkelen als merk, met respect voor de filosofie die oprichters Bjørn en Theis Bruun hadden toen ze het merk in 1994 begonnen. Wat de overname concreet betekent voor de organisatie van het merk is nog niet bekend.