TOP

Bye bye Malene Birger: oprichtster vertrekt bij eigen merk

Oprichter en ontwerper Malene Birger verlaat haar merk By Malene Birger. Ze draagt haar functie over aan design manager Christina Exsteen.

Malene Birger zal nog een paar maanden bij By Malene Birger blijven. Tot en met de zomercollectie 2015 zal zij het designteam als mentor bijstaan. Daarna gaat ze zich storten op creatieve projecten binnen haar nieuwe bedrijf Birger1962, gericht op design, interieur en kunst.

IC Companys

De Deense Malene Birger richtte het label By Malene Birger op in 2003, met modebedrijf IC Companys als investeerder. In 2010 verkocht Birger haar aandelen al aan het moederbedrijf, het vertrek van de oprichtster is hier een logisch vervolg op. Het merk zal op de huidige voet doorgaan, met het handschrift en de visie waarmee het in 2003 is opgericht.

Voorbereid

“Ik draag de creatieve sleutels over aan mijn design manager Christina Exsteen en de rest van het designteam. Christina heeft nauw met me samengewerkt vanaf dat ik het merk oprichtte en in de laatste drie jaar hebben we ons voorbereid op deze dag. Ik heb er alle vertrouwen in dat het bedrijf het succes zal voortzetten”,  zegt Malene Birger in een persbericht.