TOP

Hunkemöller directeur Martin Zieger vertrekt

Directeur Martin Zieger vertrekt bij lingerieketen Hunkemöller. Zijn opvolger is de Brit Philip Mountford, die tot voor kort ceo was bij de winkelketen Mos Bros.

Martin Zieger heeft om persoonlijke redenen besloten terug te keren naar zijn moederland Oostenrijk. Daarom zal hij zijn carrière buiten Nederland voortzetten. “Het was een moeilijke beslissing”, laat Martin Zieger in een reactie weten, “omdat ik trots ben op wat we hebben bereikt met Hunkemöller.” De lingerieketen heeft zich volgens Elsevier Retail de afgelopen jaren ontwikkeld tot een van de grootste ketens in zijn soort ter wereld, met ambitieuze plannen voor verdere groei. Het bedrijf heeft vestigingen in zes landen waaronder Denemarken, Belgie,Frankrijk, Luxemburg en Duitsland. Onlangs werd de luxevestiging Bodique in Amsterdam geopend.  
Opvolger Philip Mountford werkte onder meer voor de modebedrijven Gianni Versace, Nautica Europe en de DAKS Group. Zijn aanstelling betekent een nieuwe toevoeging van een Brit aan het management van Maxeda, waar Mark McKeon bijvoorbeeld al directeur van V&D is.
Zou Zieger op zijn beurt misschien een baan bij het Oostenrijkse luxelabel Wolford ambieren?