TOP

Wolford boekt flink meer winst

Het ondermodebedrijf Wolford heeft in de eerste 9 maanden van het boekjaar een flinke winst geboekt. Deze is zelfs bijna verdubbeld.

Uit de cijfers van het Duitse bedrijf Wolford blijkt dat er een flinke winst is geboekt. De winst voor aftrek van belasting en rente steeg met bijna 5 miljoen euro, van 2,2 miljoen euro naar 7,1 miljoen euro. Dat is een stijging van 213 procent. Ook na aftrek van belasting en rente behoudt Wolford een mooie winststijging, 2,8 miljoen euro naar 4,1 miljoen euro. De nettowinst kwam uiteindelijk uit op 4,5 miljoen euro. De winst is vooral gestegen door kostenbesparingen op het gebied van procesoptimalisatie, productontwikkeling, productie en logistiek.

De omzet viel wat tegen, die daalde met 1,9 procent, van 123,42 miljoen euro naar 121,1 miljoen euro. De oorzaak van de zwakkere ontwikkeling van de omzet is te wijten aan de sluiting van meer dan twintig onrendabele verkooppunten, moeilijke marktomstandigheden in het tweede kwartaal en slechte verkopen in november. Een andere oorzaak voor de dalende omzet zijn problemen in Oost-Europa en de slechte roebel: in deze regio wordt daarom minder verkocht.

Winkelopeningen

Wolford hoopt de dalende omzetten in de toekomst weer goed te maken doordat ze winkels hebben geopend in onder meer Barcelona, Florence en Frankfurt. Ook is een flagshipstore in München geopend.

De omzet van de webshop zat overigens wel flink in de lift: deze is met 17 procent gestegen.