TOP

Hugo Boss stopt volledig met dieronvriendelijke producten

Het wasbeerhonden- en konijnenbont zal niet meer terug te vinden zijn in de collecties van Hugo Boss. Het Duitse kledingmerk stopt volledig met bont en andere dieronvriendelijke producten.

Na voorlichting van de Fur Free Alliance, een internationale coalitie van organisaties tegen bont, heeft Hugo Boss ervoor gekozen om te stoppen met het brengen de zacht behaarde dierenhuiden in de collecties. Voorheen werd wasbeerhonden- en konijnenbot gebruikt in de kledingstukken, maar vanaf de herfst-wintercollectie 2016 zal je dit niet meer te vinden. Het Duitse merk stopt daarnaast ook met andere dieronvriendelijke producten zoals dons van levend geplukte dieren en angorawol.

“Door bont in geen enkele kledingcollectie van Hugo Boss meer toe te staan, geven we een helder signaal”, laat Bernd Keller, creatief directeur van Hugo Boss, in een persbericht weten. “Met het gebruik van diervriendelijke alternatieven willen we de huidige én vooral de komende generatie inspireren en een nieuwe kijk op luxe geven.”

Bontvrij beleid onvermijdelijk

Caroline Pluym, fashion campaigner van Bont voor Dieren, laat in hetzelfde persbericht weten dat een bontvrij beleid onvermijdelijk is in een tijd waarin steeds meer waarde wordt gehecht aan dierenwelzijn en maatschappelijk verantwoord ondernemen. “Het is daarom ook niet meer de vraag óf een bedrijf bontvrij gaat maar wannéér. Bont voor Dieren is ervan overtuigd dat andere merken het goede voorbeeld van Hugo Boss zullen volgen. Aan de bedrijven enkel nog de keuze of ze hierin ook leidend zijn of achter de feiten blijven aanlopen.”