TOP

Hollanders kopen voor 80 miljoen aan schaatsen

De schaatskoorts sloeg het afgelopen weekend flink toe onder het Nederlandse volk. Uit onderzoek van de Postbank blijkt dat 3 op de 10 Nederlanders de schaatsen onderbond. Niet iedereen had ijzers op zolder liggen en zo kocht 1 op de 10 sportievelingen een nieuw paar met een totaalbedrag van rond de 80 miljoen euro.

Het was een ideaal moment voor de onderzoektak van de Postbank, het Postbank Economisch Bureau, om Nederlanders een aantal vragen voor te leggen over hun schaatspret. Opvallend is dat 1 op de 10 ondervraagden een nieuw paar schaatsen kocht. Volgens berekeningen van de Postbank ging er deze winter voor ongeveer 80 miljoen euro aan schaatsen over de toonbank. Een kwart van de schaatsenkopers was minder kwijt dan 25 euro en drie op de tien (30%) een bedrag tussen de 25 en 50 euro. Een klein kwart (23%) moest dieper in de buidel tasten en betaalde tussen de 50 en 100 euro. Voor de rest (23%) bedroeg de rekening meer dan 100 euro. Gemiddeld – zowel tweedehands als nieuw – hebben de respondenten zo’n vijf tientjes voor een paar schaatsen betaald.

 

Tot slot vroeg het onderzoeksbureau afgelopen vrijdag naar de Elfstedenkoorts onder 59.300 Nederlanders. Eén op de zeven (15%) kent hieraan een waarde in geld toe. Gemiddeld vindt deze groep het 37 euro waard om in 2009 te kunnen genieten