TOP

Einde voor broekenmerk Deyk

Het Duitse broekenmerk Deyk houdt er per direct mee op. Deze radicale beslissing heeft volgens eigenaar Hans-Bernd Cartsburg te maken met de 'slechte betalingsmoraal op dit moment'.

Dit meldt de Duitse site twnetwork.de. Cartsburg kocht Deyk in 2007 van Brax. “We groeiden goed, maar de openstaande vorderingen van herfst/winter 2008-2009 en de orderannulaties voor zomer 2009 waren zo hoog dat het geen zin meer had om verder te gaan met het merk”, aldus Cartsburg. “We worden over het algemeen bij de kleinere detaillisten verkocht en die hebben op dit moment betalingsproblemen. Vanaf half oktober gaat het extreem slecht met het label.”

De zomercollectie 2009 wordt niet meer uitgeleverd. Wat dit voor de Nederlandse markt betekent is nog niet bekend. Arthur Gast van Scarva Productions, importeur voor Nederland, laat weten te wachten op verdere informatie uit Duitsland.

Cartsburg heeft inmiddels eieren voor zijn geld gekozen en is sinds begin dit jaar directeur bij het modebedrijf Gin Tonic Special Mode GmbH.