TOP

Hoe gaat het met Puerl No19 (en Jake Fischer Dudes)?

Regelmatig neemt Bengels een merk in het kindersegment onder de loep met de vraag 'hoe gaat het?'. Ditmaal is dat Puerl No 19, de meiden lijn van Jake Fischer Dudes. Samen vormen ze de kidslijn van het mannenlabel Jake Fischer.

Land van herkomst: Nederland
Verkoopinformatie: (agent en telnr) Flint Agenturen bv, 070 – 415 66 01
Sinds wanneer (start van het merk): sinds 2010
Doelgroep: stoere meiden (Puerl No 19) en stoere jongens (Jake Fischer Dudes)
Maten: 116-176
Prijzen (winkelverkoop): vanaf 22.95 tot en met 69.95

Hoe is het deze orderperiode met Puerl No19 gegaan?
“We zijn een startend label, en hebben dus veel te winnen. Afgelopen verkoopperiode, was onze tweede collectie en daarmee hebben we de groei van de eerste collectie doorgezet. Klanten staan wel behoorlijk op de rem momenteel, maar voor vernieuwing is wel degelijk ruimte.”

De collectie ligt vanaf januari pas in de winkels. Hoe hebben inkopers gereageerd op de collectie?
“De eerste collectie is goed ontvangen, de sfeer rond Jake Fischer werkt aanstekelijk Wij merken nu al dat onze collectie moet worden uitgebreid. Onze klant wil breder kopen. Voor de winter van 2012 gaan we dus een stuk groter uitpakken.”
Wat is de kracht van Puerl No19 en van Jake Fischer Dudes?
“Jake heeft een sterk eigen beeld en mede doordat het een Nederlands label is, voldoet het aan de eisen die onze consumenten stellen. De softe kwaliteiten in sterke kleuren en een mooie smalle fit, in combinatie met een juiste prijsstelling maakt het goed verkoopbaar. En dat blijkt ook, we krijgen prima cijfers door vanuit de winkels. Daarbij is de marge hoog en zijn de leveringen zeer goed.”

Veel winkeliers hebben het moeilijk. Hoe proberen jullie mee te denken met de winkelier?
“Ons sales-team werkt niet alleen in het verkoopseizoen, maar het hele jaar door. Juist buiten de orderperiode is het belangrijk de samenwerking te optimaliseren. Wij denken zoveel mogelijk mee met onze klanten en daar waar nodig sturen wij bij. Dat geldt voor al onze merken.”
Hoeveel verkooppunten zijn er nu in Nederland en daarbuiten? En voor Jake Fischer Dudes?
“Nagenoeg alle Jake klanten zijn zowel Puerl No. 19 als Dudes klant. Voor de zomer van 2012 gaan we in Nederland aan 93 winkels leveren. Buiten Nederland zijn we nog maar 1 seizoen actief en gaan we leveren aan 83 winkels.”
Wat staat er het komende half jaar op de planning? Een dameslijn misschien?
“Een stuk uitbereiding in de collectie staat momenteel centraal, vooral de Puerl No. 19 lijn zal veel breder zijn. Details krijgen nog meer aandacht en er zullen veel nieuwe kwaliteiten worden toegevoegd. Tevens worden we momenteel verder geautomatiseerd en dat zal op alle vlakken positief uitwerken.”
Op welke beurzen staan jullie komend seizoen?
“Wij staan op de Kleine Fabriek en met de collectie voor volwassenen op de Modefabriek.”