TOP

Hoe gaat het met Marlboro Classics?

Eén keer in de maand neemt Textilia een merk onder de loep en vraagt: hoe gaat het? Deze keer is dat Elfried Kuppens van Marlboro Classics.

Land van herkomst: Italië (Valentino Fashion Group spA)
Merk/importeur/agent: Trumps Fashion
Sinds wanneer in Nederland:
1989
Collectie: functionele jassen en jacks, chino’s 5 pockets, shirts, blazers en accessoire zoals schoenen, tassen, riemen, mutsen, vilten hoeden.
Segment: middenhoog
Infonummer: 020-6750878

Hoe gaat het?
“We merken dat winkeliers alle merken kritisch volgen. Buiten het goed leveren worden service en partnership dan ook steeds belangrijker. Zo helpen wij klanten waar de doorverkoop minder goed is met de doorverkoop. De artikelen die minder goed lopen, vervangen we door producten die wel goed verkopen. Het kan altijd gebeuren dat als je 100 artikelen inkoop er misser bij zitten, dat kan komen door een verkeerde kleur, prijs of model. Je moet flexibel zijn als leverancier, maar het is natuurlijk niet zo dat we alles kunnen vervangen.”

Wat is de kracht van het merk?
Marlboro Classics onderscheidt zich door het stoere karakter. Ik merk dat hier de laatste tijd weer meer vraag naar is onder mannen en vrouwen.”

Hoeveel verkooppunten zijn er nu in Nederland en daarbuiten?
“Op dit moment zijn er 130 verkooppunten, die we uitkozen via een selectief distributiebeleid. We hebben een bewuste keuze gemaakt om niet overal te liggen. Maar door verjonging die wordt doorgevoerd, zijn er wel meerdere mogelijkheden om te groeien. Nu liggen we bij heren- en damesmodezaken, maar met de nieuwe collectie worden ook jeans- en modische zaken interessant. Het is trouwens niet zo dat daar nu onze prioriteit ligt.”

Wat zijn de plannen met de eigen winkels?
“Vorig jaar zijn er drie winkels geopend in Amsterdam, Rotterdam en Almaar, waarmee het totaal op acht komt. Voor het komende jaar zoeken we naar geschikte locaties en panden in het oosten en zuiden van het land.”