TOP

Hoe gaat het met City of Sails?

In aanloop tot de mannenmodebeurs Men's Fashion Fair zetten wij een aantal merken in de schijnwerpers. Dit keer is dat het nieuwe merk City of Sails van het modeagentuur Nautico.

Aantal collecties per jaar: 3-6
Marge: 2.5
Inkoopprijzen: 32 – 38 euro
Website: cityofsails.nl
Informatienummer:
06 546500210

Hoe gaat het?
Iemke Roos: “Nautico is ruim een jaar geleden begonnen met Redgreen in Nederland. Redgreen maakt een nautische casual collectie. Met dat merk doen we het goed in de nautische lifestyle winkels, aan de kust en vakantieplaatsen en steeds meer ook bij de betere dames- en herenmodewinkels. Dit seizoen breiden we binnen het nautische thema uit met een aantal merken die allemaal goed op elkaar aansluiten en elkaar aanvullen. We kiezen dus voor groei binnen een bepaald thema. Onze doelstelling is om hierin de grootste en de beste te worden.”

Hoe zijn jullie ooit begonnen?
“Wij zijn met Nautico begonnen vanwege de passie voor het water en het varen die diep in onze genen zitten. In onze zoektocht naar merken die aansluiten bij deze passie zijn we begonnen met City of Sails. Alhoewel de roots van City of Sails in Sydney ligt, sluit de collectie heel erg aan bij het huidige modebeeld in Nederland.”

Wat is de kracht van het merk/merken?
“De kracht van City of Sails zit in de combinatie van enerzijds een commerciële collectie die goed aansluit bij wat op dit moment helemaal hot is, anderzijds spreekt de uitstraling vooral de man aan die van water en een ‘No Worries’ lifestyle houdt.”

Hoe ziet de nieuwe collectie eruit?
“De shirts zijn kleurrijk en verrassend uitgewerkt. Denk aan veel verschillende contrasten en dessins. Bovendien is er extra veel aandacht besteed aan de labeling. Dat samen zorgt ervoor dat de collectie er in de winkel echt uit zal springen.”

Wat zijn de plannen voor komend half jaar?
“Met de introductie van City of Sails zal er met name gewekt worden aan het uitbouwen van het klantenbestand en het uitbouwen van de collectie.”