TOP

Hoe gaat het met Alpha Industries?

Iedere maand neemt Textilia een nieuw merk in het jeanssegment onder de loep en vraagt de agent of importeur: hoe gaat het? Deze maand Alpha Industries.

Land van herkomst: USA (Knoxville, Tennesee)
Agent: Yield, Alphen aan den Rijn
Sinds wanneer in Nederland: winter 2009/2010
Collectie: Totaalcollectie met veel jassen (vooral vliegeniers en military stijl), maar ook broeken, shirts en sweats. In de zomercollectie aangevuld met shorts, polo’s en t-shirts.
Prijzen: jacks € 99-€199, leren jacks  € 249-€299, broeken €69-€89, T-shirts €29-€39

Hoe gaat het? John Spoel van Yield: “Goed. We zijn nu druk met de verkoop van de zomercollectie 2010 aan winkeliers. Daarnaast zijn we actief bezig met de herintroductie van Alpha Industries door middel van mailings, maar ook met Hyves en Facebook. Het merk wordt goed opgepakt.”

Wat is de kracht van het merk? “Alpha Industries heeft een rijke historie. Het is al 50 jaar de wereldleider op het gebied van authentieke vliegenierskleding. Alle artikelen zijn ontstaan vanuit militaire roots. Het merk is een combinatie van Amerikaanse geschiedenis en authenticiteit met een Europees street urban fashion gevoel.”

Maakt de kredietcrisis het moeilijker om er tussen te komen als nieuw merk? “Nee, omdat consumenten op dit moment teruggrijpen naar bekende merken met een historie en op zoek zijn naar authenticiteit.”

Hoeveel verkooppunten zijn er nu in Nederland? “Voor komende winter zijn we met 25 verkooppunten gestart. Bijvoorbeeld Best of Brands in Hoogland, The Globe in Arnhem, Jeanspaleis in Kerkrade en De Rode Winkel.”

Wat is op dit moment hét item uit de collectie? “De bekende flight jackets MA-1 en CWU 45. Daarnaast verkopen ook verschillende limited editions en de ’50 anniversary jackets’ goed.”

Wat staat er het komende half jaar op de planning? “Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Alpha Industries komt er een boek uit met de volledige historie van het merk, compleet met foto’s van producten van 50 jaar geleden tot en met nu. Verder wordt er een tassenlijn geïntroduceerd en wordt de collectie authentieke (vliegeniers) laarzen uitgebreid.”